Xperience Day

Het MERIDA Experience Centre(MEC) in Apeldoorn is een snoepwinkel voor de echte fietsliefhebber. Een groot deel van de collectie met de mooiste fietsen staan hier overzichtelijk gepresenteerd. Maar het blijft deze dag niet alleen bij kijken. Bij het MEC is het geen probleem om een fiets uit het ruime testassortiment eens goed onder handen te nemen. Zo kun je deze dag de MERIDA, die je wellicht wilt aanschaffen, eerst eens goed uitproberen op de Veluwe rondom Apeldoorn. De mountainbikes worden getest op een uitdagend parcours van 25 of 50 km, terwijl de racefietsroute je meeneemt naar de stevige klim van de Posbank.


Xperience Day

Op een nog nader te bepalen datum organiseert MTB Xperience samen met Merida op het Merida Experience Center in Apeldoorn een Xperience Day. Deze dag zal helemaal in het teken staan van allerlei leuke korte workshops, demo's, lezingen, clinics en testritten op verschillende Merida Bikes. Deze dag mag je als enthousiast mountainbiker natuurlijk niet missen. Ook kun je op het MEC alles te weten komen over de nieuwste collectie van Birzman, Best Bio Essentials, Vaude kleding, Garmin Gps-en, Continental, Lawi Sportswear, Bike 7, Ultimate Indoor Cycling en andere handige fietsassecoirses.

Tijdens de korte lezingen krijg je een objectieve en deskundige uitleg op al je vragen over het mountainbiken; wat is het verschil tussen 26-, 27,5- en een 29-er? Welke soorten remmen zijn er? Hoe kan ik mijn voorvork het beste onderhouden? Wat is het verschil tussen een hardtail en fully? Welke buitenband kan ik het beste gebruiken? Waar moet ik om denken tijdens mijn dagelijks en periodiek onderhoud en hoe krijg ik mijn wielen tubeless? Natuurlijk wordt er nog veel meer deskundige uitleg gegeven op al je vragen! Wanneer je je eigen mountainbike meeneemt, kun je tijdens de workshop "onderhoud" je eigen fiets checken en kijken of alle vitale delen nog in goede staat verkeren.

Op deze dag is er ook volop gelegenheid om zelf in actie te komen tijdens een aantal korte mountainbike clinics van de instructeurs van MTB Xperience en MERIDA. Of maak een testrit op 1 van de vele beschikbare Merida mountainbikes die in Apeldoorn voor jou ter beschikking staan.
Wij van MTB Xperience kunnen je deze dag alles vertellen over onze mountainbikeweekenden en de diverse buitenlandreizen zoals bijvoorbeeld de TransAlps. Graag vertellen we je alles over de 11 steden MTB Xperience, Merida Dutch Cross Country en ons nieuwe evenement "de bestorming van de Veluwe". Natuurlijk wordt er tijdens deze dag ook aan de inwendige mens gedacht. Binnenkort volgt meer informatie over de datum van deze Xperience Day in Apeldoorn. Kom eind april gerust samen met je vrienden, familie of collega's naar Apeldoorn en maak er dan samen een gezellige dag van!

Heb je interesse in de Xperience Day? Schrijf je dan snel in! Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt € 15,00 en is inclusief:

 • onbeperkt koffie en thee 
 • testmogelijkheid Merida demo-bikes
 • diverse mountainbike clinics
 • gebruik Merida huurmountainbike met helm voor tijdens een clinic
 • douche- en kleedgelegenheid in het MEC
 • workshop onderhoud met bikecheck van je eigen fiets
 • MTB Xperience bidon met Glory sportdrank
 • lezingen mountainbike buitenlandreizen MTB Xperience
 • presentatie evenementen MTB Xperience
 • demo Ultimate Indoor Cycling
 • verkoop van onderdelen, kleding en uitrusting
 • productpresentaties van Birzman Tools en accesoires, Best Bio Essentials, Vaude producten, Glory sportdrank, Lawi sportswear, Bike7 en Garmin gps-en
 • hapje en drankje na afloop
 • lezing van ............
 • ride trails, meet people, have fun!

Wil je zeker zijn dat je bij deze Xperience Day aanwezig kunt zijn? Dan is het verstandig om alvast vrijblijvend in te schrijven, want vol=vol. Je kunt inschrijven via het onderstaande formulier.
Deelname aan de clinics is alleen mogelijk met een eigen bike of een gratis MTB Xperience huur mountainbike. Deelname aan de clinics is op eigen risico en een helm is, zoals altijd, verplicht te dragen.

Ticket to Ride

Geen tijd voor de Xperience day? Dan kun je bij ons voor € 24,95 een Ticket to Ride boeken voor het Merida Experience Centre in Apeldoorn. Je geeft bij ons aan welke Merida fiets je graag wilt testen (model, maat en pedalen) en wij maken samen met jou een afspraak. Bij het Experience Centre zetten ze de fiets voor je klaar en kun je daarna een paar uur gaan rijden over de Veluwe. Wanneer je vervolgens je Ticket weer inlevert bij een dealer van Merida, krijg je € 25,00 korting op de aanschaf van je nieuwe Merida! Een Ticket to Ride boek je eenvoudig door hier een aanvraag te plaatsen.


Het is ook niet voor niks dat wij van MTB Xperience erg zijn ingenomen met onze partner MERIDA en graag onze klanten meenemen naar deze inspirerende plek aan de rand van Apeldoorn.

Merida Experience Centre in Apeldoorn
afbeelding Xperience Day

afbeelding Xperience Day