Bike & Bite

Lekker mountainbiken door de natuur en daarnaast heerlijk met je collega's samen eten en drinken, dit is wat centraal staat bij de ‘Bike & Bite’ arrangementen.
Samen met een aantal horeca ondernemingen in Friesland, Groningen en Drenthe heeft MTB Xperience diverse culinaire mountainbike arrangementen samengesteld, waarbij je met een GPS of samen met een instructeur door de natuur de paden op gaat.

Ondernemen doen we graag samen en daarom bundelen wij graag onze krachten met de plaatselijke horeca ondernemers om elke uitje tot een succes te maken. Alle Bike & Bite arrangementen kunnen naar hartelust gecombineerd worden met bijvoorbeeld vooraf een uitgebreide lunch, onderweg een gezellige High Tea of juist na afloop een lekkere barbecue. Alle locaties liggen in de buurt van een mooi mountainbikegebied waar leuke tochten gemaakt kunnen worden. Wij kennen deze gebieden als geen ander en weten precies waar de leukste routes en de mooiste plekjes liggen. Meestal is het ook mogelijk om extra activiteiten zoals boogschieten, kanovaren, kickbiken, bamboobuilding, suppen of survival bij te boeken zodat er een mooi vullend programma aangeboden kan worden. De Bike & Bites zijn geschikt voor 10-100 personen.

Bike & Bite met gids

Met onze ervaringen op het gebied van het mountainbiken en de kennis van de verschillende locaties hebben we een aantal leuke en aansprekende routes rond deze locaties uitgezet. Ga met onze gids op pad en laat je verrassen door de prachtige omgeving. Onze gidsen vertellen onderweg graag allerlei weetjes over het gebied waardoor een unieke beleving gegarandeerd is. Mocht er behoefte aan zijn dan kan de gids ook tips & tricks geven op het gebied van de fietstechniek.

Bike & Bite met GPS

Het is ook mogelijk om geheel in eigen tijd zelfstandig kennis te maken met de unieke plekjes in de omgeving door gebruik te maken van onze voorgeprogrammeerde Garmin GPS-en. Uiteraard starten en eindigen deze routes bij de gekozen horecagelegenheid.

Mountainbike verhuur

Niet iedereen is in het bezit van een mountainbike. Om toch samen te kunnen genieten van het Bike & Bite arrangement kunnen wij op aanvraag eigen huurmountainbikes leveren. Kijk voor meer informatie op onze mountainbikeverhuur pagina.
Voor je op pad gaat met een huurmountainbike krijg je een duidelijke instructie over de schakel- en remtechnieken. Samen bepalen we de juiste maat fiets en stellen we de zadel op de juiste hoogte af. Het gebruik van een MTB helm zit altijd bij de prijs inbegrepen en het dragen is tijdens al onze georganiseerde activiteiten verplicht. Optioneel kunnen ook nog zaken zoals bidons, EHBO-set, rugzak en extra vooringestelde Garmin GPS-en bijgeboekt worden. We hebben voor de verhuur gekozen voor het topmerk Merida en maken gebruik van de nieuwste 27,5 inch modellen. Alle huurfietsen zijn jonger dan een jaar, goed onderhouden, voorzien van schijfremmen en een degelijke afmontage.

Eigen locatie

Mocht je een eigen horecavoorziening op het oog hebben of je wilt juist in een ander gebied mountainbiken? Geen probleem, wij regelen het voor jou!