TransAlp Tirol

Een TransAlp, maar dan net even iets anders. Niet van noord naar zuid, maar een route die hoofdzakelijk van het westen naar het oosten loopt. Deze TransAlp loopt in zijn geheel door Tirol en wisselt continu tussen Duitsland en Oostenrijk. Deze TransAlp vindt zijn weg door het mooie Tannheimer Tal, het rotsachtige hoogalpine Karwendelgebergte, langs de idyllische Achensee, door het imponerende Rofangebergte om zo in het mondaine skigebied van Kitzbühel te eindigen. Deze TransAlp loopt deels door een hoogalpine landschap, maar blijft altijd in de buurt van bewoonde wereld.

De TransAlp Tirol is gemaakt voor de mountainbikers die het niet zozeer in de extreme uitdaging maar juist meer in de beleving zoeken. De 6-daagse variant is net iets meer dan 428 kilometer lang en heeft bijna 11.000 hoogtemeters, terwijl de 5-daagse variant het met 59 kilometer en 1.424 hoogtemeters minder moet doen. Een mooie toeristische toer door de Bayerische- en Tiroler Alpen via mooie gladde gravelpaden en de bekende lieflijke Tiroler dorpen. Een echte aanrader voor de mountainbiker waar extreme uitdaging en super technische singletrails niet op de eerste plaats staan.

Dit was voor mij de eerste kennismaking met een meerdaagse in de Alpen en nooit gedacht dat Tirol zo mooi en zo veelzijdig was

Deze TransAlp biedt daarnaast een mooie combinatie tussen de overweldigende omgeving van Tirol en de gastvrijheid jegens de mountainbikers. Leer in 5 of 6 totaal verschillende etappes de charme en gastvrijheid van het Zuid-Duitse en Oostenrijkse Tirol kennen.

afbeelding TransAlp Tirol
Karwendel, de mini Dolomieten van Tirol

Data 2023

Hieronder vind je de geplande data voor de Trans Slovenië weken. Je kunt zowel individueel als met een eigen groep voor deze vakantie inschrijven. Wil je graag je met een eigen groep van 8 of meer personen boeken, dan is het in sommige gevallen mogelijk om een eigen week te plannen. Neem in dat geval gerust contact met ons op. 

  • 22-28 juli als 6-daagse variant

De Trans Tirol gaat door bij een minimale deelname van 8 personen. 

Informatie en route TransAlp Tirol

Hieronder vind je een overzicht met algemene informatie, alle dagetappe's en boekingsinfo.

Foto Algemene beschrijving TransAlp Tirol

Algemene beschrijving

Pfronten-Kirchberg im Tirol, 428 kilometer en 10.998 hoogtemeters

Foto Boekingsinfo TransAlp Tirol

Boekingsinfo

Alle informatie over data, prijzen en beschikbaarheid

Foto Dag 1, Pfronten-Pfronten TransAlp Tirol

Dag 1, Pfronten-Pfronten

59 km en 1.424 hoogtemeters

Foto Dag 2, Pfronten-Lermoos TransAlp Tirol

Dag 2, Pfronten-Lermoos

71 km en 1.683 hoogtemeters

Foto Dag 3, Lermoos-Mittenwald TransAlp Tirol

Dag 3, Lermoos-Mittenwald

89 km en 1.932 hoogtemeters

Foto Dag 4, Mittenwald-Maurach TransAlp Tirol

Dag 4, Mittenwald-Maurach

72 km en 2.190 hoogtemeters

Foto Dag 5, Maurach-Kufstein TransAlp Tirol

Dag 5, Maurach-Kufstein

97 km en 2.397 hoogtemeters

Foto Dag 6, Kufstein-Kirchberg TransAlp Tirol

Dag 6, Kufstein-Kirchberg

40 km en 1.372 hoogtemeters