Downhill clinic Kardinge

Een mountainbike clinic voor de fanatieke mountainbiker! Je mountainbiket een aantal keer per week, rijdt fanatiek toertochten, gaat ook wel eens met de mountainbike naar Limburg of de Ardennen. Waneer je graag je afdaaltechnieken wilt verbeteren, zodat je met een goed gevoel naar beneden kunt rijden, een drop-off kunt rijden, een gewaagde sprong kunt maken of een rockgarden foutloos kunt rijden. Dan is de downhill clinic Kardinge echt iets voor jou!


Tijdens de clinic wordt op allerlei vaardigheden dieper ingegaan. Zo leer je hogere drop-off’s te rijden, steilere afdalingen te nemen- waarbij je ook echt achter het zadel moet hangen en gedoseerd moet remmen-, effectief kombochten te rijden en gecontroleerd een rockgarden af te rijden.

Wat je leert tijdens deze clinic:

  • gedoseerd remmen
  • lichaamshouding tijdens afdalen
  • ontspannen afdalen
  • drop-off's rijden
  • kombochten rijden
  • rockgardens rijden
  • steile afdalingen rijden, waarbij balans en achter het zadel hangen centraal staan.

De clinic bestaat uit 2 avonden waarbij klimmen, afdalen, kombochten rijden, rock garden rijden, steile afdalingen en het rijden van drop off’s centraal staan. Tijdens de oefeningen zullen we kleine rondjes rijden, waardoor iedereen zijn eigen tempo kan rijden en individuele feedback krijgt!

De eerste avond beginnen we met de klimtechniek. Dit omdat we veel zullen moeten klimmen en het met de juiste techniek een stuk gemakkelijker wordt om in een rustiger tempo omhoog te kunnen rijden. Ook besteden we tijdens deze eerste avond veel aandacht aan de remtechniek zodat we op een veilige manier steeds wat steilere afdalingen kunnen rijden. Als laatste komt op deze avond de bochtentechniek aan bod.

Tijdens de tweede avond gaan we iets verder en gaan we ook de aanwezige Rock garden gaan bedwingen. Op de Kardinge bult liggen 3 lijnen, van heel makkelijk tot vrij moeilijk, en kunnen we iedereen op zijn of haar nivo een uitdaging aanbieden. Ook zal deze avond de drop off aan bod komen. Met een goede opbouw gaan we er voor zorgen dat niemand naar huis gaat zonder de drop off gereden te hebben!

Beide avonden vinden plaats in het Bikepark Groningen op de Kardinger bult. We verzamelen om 18.45 op de parkeerplaats bij het bikepark en beginnen om 19.00 uur. Elke avond eindigt omstreeks 20.30.

Het is handig om een bidon mee te nemen en ook een reepje is altijd goed om bij je te hebben. Verder is het dragen van een valhelm verplicht! Ook graag een binnenband meenemen voor als je misschien een lekke band krijgt! Knie- en elleboogbescherming is niet noodzakelijk, maar is wel handig om bij je te hebben.

Kosten en data 2019

  • De kosten voor deze clinic bedragen € 50,00 per persoon.
  • Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Dit is een clinic van twee avonden. Beside avonden starten we om 18.30 bij Kardinge in Groningen.

Boek je in 2019 nog een MTB Xperience clinic dan kun je elke volgende clinic boeken met 10% korting

Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.

Mocht je met een eigen groep van 6 of meer personen willen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om op een andere willekeurige datum deze clinic te organiseren! Neem in dat geval gerust contact met ons op!