Masterclass downhill Kardinge

Een mountainbike clinic voor de fanatieke mountainbiker! Je mountainbiket een aantal keer per week, rijdt fanatiek toertochten en vind je weg naar Limburg, de Ardennen of de Alpen. Wanneer je graag je downhilltechnieken wilt verbeteren, zodat je met een goed gevoel naar beneden kunt rijden, een drop-off kunt rijden, een gewaagde sprong kunt maken of een rockgarden foutloos kunt rijden: dan is de Masterclass downhill Kardinge echt iets voor jou!


Tijdens deze clinic gaan we dieper in op allerlei specifieke downhill vaardigheden. Zo leer je hogere drop-offs te rijden, steilere afdalingen te nemen- waarbij je ook echt achter het zadel moet hangen en gedoseerd moet remmen-, effectief kombochten te rijden en gecontroleerd een rockgarden af te rijden.

De clinic bestaat uit twee dagdelen waarbij klimmen, afdalen, kombochten rijden, rockgarden rijden, steile afdalingen en het rijden van drop-offs centraal staan. Tijdens de oefeningen rijden we steeds kleine rondjes, waardoor iedereen op zijn eigen tempo blijft rijden en individuele feedback krijgt!

Het eerste dagdeel beginnen we met de klimtechniek. Tijdens deze clinic gaan we veel klimmen en met de juiste techniek wordt het een stuk gemakkelijker om steeds in een rustiger tempo omhoog te rijden. Ook besteden we in dit eerste dagdeel veel aandacht aan de remtechniek, zodat we op een veilige manier steeds wat steilere afdalingen kunnen rijden. Als laatste komt de bochtentechniek aan bod.

Tijdens het tweede dagdeel leggen we de lat weer iets hoger en gaan we de Kardinge Rockgarden rijden. Op de Kardinge bult liggen drie lijnen, van makkelijk tot vrij pittig, zodat we iedereen op zijn of haar niveau een uitdaging kunnen bieden. Ook komt hier de drop-off aan bod. Door de rustige opbouw zorgen we ervoor dat je niet naar huis gaat zonder dat je de drop-off gereden hebt.

Wat leer je tijdens deze clinic:

  • gedoseerd remmen
  • juiste lichaamshouding tijdens afdalen
  • ontspannen afdalen
  • drop-offs rijden
  • kombochten rijden
  • rockgardens rijden
  • steile afdalingen rijden, waarbij balans en achter het zadel hangen centraal staan.

Beide dagdelen starten in het Bikepark Groningen op de Kardinger bult en elk dagdeel duurt 2,5 uur. Het is handig om een bidon/drinken en een lunchpakket bij je te hebben. Het dragen van een helm is verplicht. Knie- en elleboogbescherming is niet verplicht, maar wel handig om bij je te hebben. De fiets die je voor deze clinic nodig hebt is een goed onderhouden hardtail of vol geveerde mountainbike. Zorg ervoor dat je remmen, voorvork en eventuele demper in goede staat verkeren. Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een reserve binnenband.

afbeelding Masterclass downhill Kardinge
De clinic bestaat uit twee dagdelen waarbij klimmen, afdalen, kombochten rijden, rock garden rijden, steile afdalingen en het rijden van drop-offs centraal staan.


Kosten en data 2020

  • De kosten voor deze clinic bedragen € 65,- per persoon.
  • Op dit moment zijn er nog geen data in 2020 voor de Masterclass downhill Kardinge. 
  • Boek je in 2020 nog een MTB Xperience clinic/workshop, dan kun je elke volgende clinic boeken met 10% korting

Wil je met een eigen groep van 6 of meer personen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om op een andere willekeurige datum of locatie deze clinic te organiseren. Neem in dat geval gerust contact met ons op via info@mtb-xperience.nl

Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.


Algemene voorwaarden MTB Xperience

De volledige algemene voorwaarden van MTB Xperience kun je hier downloaden.