Master clinics, voor de fanatieke mountainbiker

Ben je een gepassioneerde mountainbiker en wil je echt de fijne kneepjes van het mountainbiken leren? Voormalig profmountainbiker Jelmer Pietersma laat je in levende lijve ervaren dat deze twee verschillende clinics echt voor mountainbikers zijn die net iets meer durven en willen leren. Je kunt kiezen uit een master clinic klimmen en afdalen en een master clinic voor bochten en remmen.


MTB master clinic, afdalen en klimmen

Een mountainbike clinic voor de fanatieke mountainbiker! Mountainbike je een aantal keer per week, rijd je fanatiek toertochten of ben je van plan om eens met de mountainbike de heuvels of bergen in te gaan? En wil je graag jouw klim- en afdaaltechniek verbeteren? Dan is deze clinic echt iets voor jou!

Tijdens de mountainbike tocht in het bos, op de ATB-route of toertocht, maar vooral in heuvelachtige gebieden zoals Limburg, de Ardennen of de Alpen kom je soms lastige klimmen en afdalingen tegen. Bij het klimmen kan het dan gebeuren dat je de klim niet haalt omdat het voorwiel omhoog trekt, het achterwiel doorslipt of omdat je niet in de juiste versnelling rijdt. Zit je bij het afdalen niet helemaal ontspannen op je fiets, stap je soms af als het iets steiler wordt of wil je meer ontspannen en beheerst de afdalingen rijden? Dan ben je bij MTB Xperience aan het juiste adres!

Tijdens deze clinic gaan we je stapsgewijs de basistechniek van het klimmen en afdalen bijbrengen en ga je jouw grenzen verleggen. Zo leer je klimmen zonder door te slippen en steilere afdalingen te rijden, waarbij je ook écht achter het zadel moet hangen. Ook het rijden van drop offs komt aan de orde. We voeren de oefeningen uit op een willekeurige korte ronde. Hierdoor kan iedereen zijn eigen tempo rijden en kunnen we iedereen individueel advies geven! Tussen de oefeningen rijden we een korte tocht. Tijdens deze tocht wachten we op alle deelnemers en fietst een instructeur mee achter de groep aan. Samen uit, samen thuis!

Wat je leert tijdens deze clinic:

 • lichaamshouding bij het klimmen
 • staand en zittend klimmen
 • steile klimmen rijden zonder door te slippen
 • lichaamshouding bij afdalen
 • steile afdalingen rijden, waarbij balans en achter het zadel hangen centraal staan
 • gebalanceerd remmen
 • drop offs rijden

We geven deze clinic in Appelscha of Norg en deze duurt 2,5 tot 3 uur. Zorg ervoor dat jouw mountainbike in een goede staat verkeert. Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een reserve binnenband. Het dragen van een helm is verplicht.

afbeelding Mountainbike clinic master
Een mountainbike clinic onder begeleiding van de instructeurs van MTB Xperience staat altijd in het teken van de mountainbiker en het werken aan je techniek, controle en balans.


MTB master clinic, bochten en remmen

Een mountainbike clinic voor de fanatieke mountainbiker! Mountainbike je een aantal keer per week of rijd je fanatiek toertochten en je wilt graag je rem- en bochtentechniek verbeteren? Dan is deze clinic echt iets voor jou!

Bij mountainbiken hoort het rijden van bochten. In iedere tocht, route of bosrit zul je bochten tegen komen. Kom je de bocht niet goed door dan verlies je snelheid en moet je telkens na de bocht weer aanzetten om weer op snelheid te komen. Dit is vooral lastig als je met iemand anders of in een groepje rijdt en je constant na de bocht het gat dicht moet rijden.

Tijdens deze clinic legt onze instructeur stapsgewijs de basistechniek van het rijden van bochten uit en zul jij je grenzen gaan verleggen. Zo verbeter je jouw bochtentechniek door handige tips! Ook het remmen komt uitvoerig aan de orde. De verschillende onderdelen van deze clinic oefenen we in verschillende situaties in de praktijk. We voeren de oefeningen uit op een willekeurig korte ronde. Hierdoor kan iedereen zijn eigen tempo rijden en kunnen we iedereen individueel advies geven! Tussen de oefeningen rijden we een korte tocht.

Wat je leert tijdens deze clinic:

 • verschil tussen voor- en achterrem
 • gedoseerd remmen
 • aansnijden van bochten
 • lichaamshouding in de bocht
 • op snelheid door bochten rijden
 • door de bocht heen kijken
 • driftend door de bocht rijden

We geven deze clinic in Appelscha of Norg en deze duurt 2,5 tot 3 uur. Zorg ervoor dat jouw mountainbike in goede staat verkeert. Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een reserve binnenband! Het dragen van een helm is verplicht.


Kosten en data 2021

 • De kosten voor deze clinics bedragen € 35,- per persoon
 • Alle data voor de master clinics zijn hier te vinden
 • Boek je in 2021 en 2022 nog een MTB Xperience clinic/workshop, dan kun je elke volgende clinic boeken met 10% korting

Wil je met een eigen groep van 6 of meer personen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om op een andere willekeurige datum of locatie deze clinic te organiseren. Neem in dat geval gerust contact met ons op.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.


Algemene voorwaarden MTB Xperience

De volledige algemene voorwaarden van MTB Xperience kun je hier downloaden.