Master clinic

Ben je een gepassioneerde mountainbiker en wil je de fijne kneepjes van het mountainbiken leren? Voormalig profmountainbiker Jelmer Pietersma laat je in levende lijve ervaren dat deze clinic echt voor mountainbikers is die net iets meer willen leren. 


MTB master clinic, afdalen en klimmen

Een mountainbike clinic voor de fanatieke mountainbiker!  Mountainbike je een aantal keer per week, rijd je fanatiek toertochten of ben je van plan om eens met de mountainbike de heuvels of bergen in te gaan en wilt graag je klimtechniek en afdaaltechniek verbeteren, dan is deze clinic echt iets voor jou!

Tijdens de mountainbike tocht in het bos, op de ATB-route of toertocht maar vooral in heuvelachtige gebieden zoals Limburg, de Ardennen of de Alpen kom je soms lastige klimmen en afdalingen tegen. Bij het klimmen kan het dan gebeuren dat je de klim niet haalt omdat het voorwiel omhoog trekt, het achterwiel doorslipt of omdat je niet de juiste versnelling rijdt. Zit je bij het afdalen niet ontspannen op je fiets en stap je af als het iets steiler word of wil je meer ontspannen en beheerst afdalingen rijden?

Tijdens deze clinic gaan we je stapsgewijs de basistechniek van het klimmen en afdalen bijbrengen en zul jij je grenzen gaan verleggen! Zo leer je klimmen zonder door te slippen en steilere afdalingen te rijden, waarbij je ook écht achter het zadel moet hangen. Ook het rijden van drop off's komt aan de orde. De oefeningen zullen uitgevoerd worden op een willekeurige korte ronde. Hierdoor kan iedereen zijn eigen tempo rijden en kunnen we iedereen individueel advies geven! Tussen de oefeningen zal er een korte tocht gereden worden.

Wat je leert tijdens deze clinic:

 • lichaamshouding bij het klimmen
 • staand en zittend klimmen
 • steile klimmen rijden zonder door te slippen
 • lichaamshouding bij afdalen
 • steile afdalingen rijden, waarbij balans en achter het zadel hangen centraal staan
 • gebalanceerd remmen
 • drop-off's rijden

De clinic zal worden gehouden in Appelscha of Norg en zal 2 tot 2,5 uur duren. Zorg ervoor dat je fiets in goede staat verkeerd! Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een reserve binnenband!

MTB master clinic, bochten en remmen

Een mountainbike clinic voor de fanatieke mountainbiker!  Mountainbike je een aantal keer per week of rijd je fanatiek toertochten en je wilt graag je rem- en bochtentechniek verbeteren, dan is deze clinic echt iets voor jou!

Bij mountainbiken hoort het rijden van bochten, in iedere tocht, route of bosrit zul je bochten tegen komen. Kom je de bocht niet goed door dan verlies je snelheid en zul je telkens na de bocht weer moeten aanzetten om weer op snelheid te komen. Dit is vooral lastig als je met iemand anders of in een groepje rijdt en je constant na de bocht het gat dicht moet rijden.

Tijdens deze clinic zal stapsgewijs de basistechniek van het rijden van bochten worden uitgelegd en zul jij je grenzen gaan verleggenen Zo zal jou bochtentechniek door handige tips verbeterd worden! Ook het remmen zal uitvoerig aan de orde komen. De verschillende onderdelen van deze clinic zullen we in verschillende situaties in de praktijk oefenen. De oefeningen zullen worden uitgevoerd op een willekeurige korte ronde. Hierdoor kan iedereen zijn eigen tempo rijden en kunnen we iedereen individueel advies geven! Tussen de oefeningen zal er een korte tocht gereden worden.

Wat je leert tijdens deze clinic:

 • verschil tussen voor- en achterrem
 • gedoseerd remmen
 • aansnijden van bochten
 • lichaamshouding in de bocht
 • op snelheid door bochten rijden
 • door de bocht heen kijken
 • driftend door de bocht rijden

De clinic zal worden gehouden in Appelscha of Norg en zal 2 tot 2,5 uur duren. Zorg ervoor dat je fiets in goede staat verkeerd! Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een reserve binnenband!

Kosten en data

 • De kosten voor deze clinics bedragen € 35,00 per persoon
 • Alle data voor de master clinics zijn hier te vinden
 • Boek je in 2017 nog een MTB Xperience clinic dan kun je elke volgende clinic boeken met 10% korting

Mocht je met een eigen groep van 6 of meer personen willen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om op een andere willekeurige datum of locatie deze clinic te organiseren! Neem in dat geval gerust contact met ons op!

Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.