TransAlp tochten

Wat voor alpinisten de Mount Everest is en voor surfers Hawaii, is voor mountainbikers de TransAlp. Een mix van presteren, de uitdaging aangaan en je bucketlist afvinken in één week. Een TransAlp is niet alleen een Alpentocht van Zuid-Duitsland naar Noord-Italië, maar is voor velen ook een soort way of life geworden. Op zoek naar het avontuur, nieuwe belevenissen, sportieve prestatie en harmonie met de natuur.

Een TransAlp op de mountainbike die goed is gepland, is één van de grootste en mooiste uitdagingen en avonturen voor een mountainbiker. Tot ver in het hooggebergte lopen paden en trails en voel je je klein en eerbiedig tussen de grote reuzen. Aan het einde van de dag word je evenzogoed beloond met een groots gevoel van voldoening. 

afbeelding TransAlp tochten
Cique Torri, het hart van de Dolomieten


TransAlp-virus

De TransAlp is niet alleen een avontuur op de mountainbike. Het is ook een droomtocht door de Alpen over gravelpaden, singletrails, bos- en weidepaden. Elke dag fiets je over eenzame passen en door adembenemende landschappen, ver van alle dagelijkse hectiek en verkeersdrukte. Een TransAlp op de mountainbike is dé perfecte manier om op een snelle en uitdagende manier de Alpen te doorkruisen.

Door de snelheid wisselt de omgeving om je heen continu en zie je elke dag andere landschappen aan je voorbijtrekken. Je maakt veel hoogtemeters, waardoor de af te leggen afstanden op een dag behoorlijk kunnen zijn. De dagen zijn daardoor pittig en een paar goed getrainde benen onmisbaar. Het is daarom ook geen wonder dat steeds meer mountainbikers aangestoken worden met het TransAlp-virus en er elk jaar duizenden liefhebbers naar de Alpen trekken.


Data 2023

Benieuwd wat we te bieden hebben en of er nog plaatsen beschikbaar zijn voor een TransAlp? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mountainbike TransAlp tochten. Ook in onze agenda vind je alle data van de TransAlp-reizen.