Mountainbike TransAlp tochten

"Het avontuur midden in de beschaafde wereld".

Een TransAlp staat niet alleen synoniem voor een Alpentocht van Zuid-Duitsland naar Noord-Italië, maar is tevens ook een soort way of life, een hang naar het avontuur, nieuwe belevenissen, zelfbewustzijn, sportieve prestatie en harmonie met de natuur. Een TransAlp op de mountainbike die goed is gepland is één van de grootste en mooiste uitdagingen en avonturen in het leven.

afbeelding TransAlp
Cique Torri, het hart van de Dolomieten

De TransAlp is een expeditie op de mountainbike, zonder veel uitrusting en nog belangrijker voor niet al teveel geld. Een droomtocht van zuid Duitsland naar noord Italië over gravelpaden, singletrails, militaire paden, bos- en weidepaden, over eenzame passen, door adembenemende landschappen ver van alle dagelijkse hectiek en verkeersdrukte. De meest perfecte manier om op een snelle en uitdagende manier grote delen van een land of een gebied te doorkruisen. Door deze snelheid wisselt de omgeving om je heen continu en zie je bijna elk uur andere landschappen aan je voorbij trekken. Elke dag maak je veel hoogtemeters, waardoor de af te leggen afstanden op zo'n dag behoorlijk kunnen zijn.

Goed voorbereid op een TransAlp tocht

Een goede voorbereiding is het halve werk! Op onze website vindt je alle informatie die betrekking heeft op elke onderstaande TransAlp.