TransAlp Salzburgerland

De Alpen zijn immens en herbergen duizenden bergen en toppen. Deze toppen zijn in veel gevallen niet of moeilijk bereikbaar met de mountainbike. De laatste paar 100 meter naar de top zijn niet gemaakt voor de mountainbike, de trails zijn niet te berijden, te moeilijk, te steil, te rotsachtig. Tijdens deze TransAlp is dat juist niet het geval. In het zuidelijke deel van het Salzburgerland en Karinthië liggen de grote afgeronde toppen van de Nockbergen op ons te wachten en lopen de paden en trails wel tot aan de toppen. Onderweg passeren we de toppen van de Aineck en Goldeck en worden we na een lange klim getrakteerd op een panorama die bijna zijn gelijke niet kent. Op de laatste dag beklimmen we het Karawankenmassief en eindigen we in Slovenië aan de voet van de Julische Alpen. Een mooiere afsluiting van deze Cross Country door Oostenrijk is er niet denkbaar.

De TransAlp Salzburgerland is een echte TransAlp waarbij de hoofdkam van de Alpen gepasseerd wordt. In dit deel van de Alpen zijn er maar weinig passsages over de hoofdkam die met de mountainbike zijn te bedwingen. In 6 of 7 dagen fiets je van de noord- naar de zuidgrens door een verborgen deel van Oostenrijk en word je onderweg getrakteerd op onverwachte uitsmijters. Lieflijke Almenlandschappen, beklimmingen tot aan de toppen van de Anaick en Goldeck, plekken met een geschiedenis en idyllische hutten op grote hoogte met een uitstekende gastronomie. Een groot deel van de onverharde paden, wegen en trails zijn goed te berijden. In tegenstelling tot andere TransAlps zijn de push-bike passages op 1 hand te tellen. De glooiende berghellingen en toppen in het Salzburgerland, de Steiermarken en Karinthië zijn voor de meesten goed te doen en brengen ons in iets meer dan 400 kilometer naar het verborgen land achter de Karawanken. Onderweg begeleiden de glinsterende besneeuwde bergen, typische Almenlandschappen, donkere bossen en bergmeren ons naar het eindpunt van een intensieve dag. De gastvrijheid van de bergbewoners uit zich in warme begroetingen en heerlijke, soms verrassende maaltijden. Met een hapje en een drankje gezellig rondom de Kamin wordt de dag met een voldaan gevoel afgesloten.

Deze trip zal voor menige mountainbiker een totaal onbekende wereld zijn. De vele onverharde paden leiden ons door een hoogalpine gebied naar de toppen van een groot aantal bergen. We worden telkens weer verrast door magnifieke vergezichten die menigeen zich nog lang zal heugen.

afbeelding TransAlp Salzburgerland
Uitzicht vanaf de Millstatter Hutte=

Dit deel van Oostenrijk herbergt datgene waar een mountainbiker met net iets minder hoogalpine ervaring naar op zoek is. Historische Romeinse paden, handelspaden uit de middeleeuwen, vele militaire gravelpaden uit de Eerste Wereldoorlog, ontelbare wandel- en toeristische paden, verborgen passen en onverwachte smokkelpaden.

Een TransAlp over de lengte-as van Oostenrijk met een finish in Slovenië, een onverwachte TransAlp met veel diversiteit en elke dag nieuwe landschappen die aan je voorbijtrekken.

Volgens ons is deze TransAlp een mooie combinatie tussen een overweldigende omgeving met een perfecte toegankelijkheid voor mountainbikers. Elke keer verbazen we ons weer over de aaneenschakeling van uitersten die je elke dag voorgeschoteld krijgt. Voor de meesten zal deze TransAlp Salzburgerland na afloop voor het leven in het geheugen gegrift staan en voor altijd een beleving blijven die je nooit weer zult vergeten.

Data 2020

Hieronder vind je alle geplande data voor de TransAlp Salzburgerland. Er kan zowel individueel als met meerdere personen ingeschreven worden. Mocht je met een eigen groep van 8 of meer personen willen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om een eigen week te plannen. Neem in dat geval gerust contact met ons op.

  • 14-19 juni zondag-vrijdag als 6-daagse variant
  • 13-19 juni zaterdag-vrijdag als 7-daagse variant

  • 6-11 september zondag-vrijdag als 6-daagse variant
  • 5-11 september zaterdag-vrijdag als 7-daagse variant

Elke TransAlp gaat door bij een minimale deelname van 8 personen

Informatie en route TransAlp Salzburgerland

Hieronder vind je een overzicht met algemene informatie, alle dagetappes en boekingsinfo.

  Foto Algemene beschrijving TransAlp Salzburgerland

  Algemene beschrijving

  Salzburg-Kranjska Gora

  Foto Boekingsinfo TransAlp Salzburgerland

  Boekingsinfo

  Alle informatie over data, prijzen en beschikbaarheid.

  Foto Dag 1, Salzburg - Salzburg TransAlp Salzburgerland

  Dag 1, Salzburg - Salzburg

  52 km en 1.163 hoogtemeters

  Foto Dag 2, Salzburg - Abtenau TransAlp Salzburgerland

  Dag 2, Salzburg - Abtenau

  56 km en 1.590 hoogtemeters

  Foto Dag 3, Abtenau - Filzmoos TransAlp Salzburgerland

  Dag 3, Abtenau - Filzmoos

  42 km en 2.315 hoogtemeters

  Foto Dag 4, Filzmoos - St. Margareth am Lungau TransAlp Salzburgerland

  Dag 4, Filzmoos - St. Margareth am Lungau

  57 km en 1.260 hoogtemeters.

  Foto Dag 5, St. Margareth am Lungau- Millstatt TransAlp Salzburgerland

  Dag 5, St. Margareth am Lungau- Millstatt

  61 km en 2.117 hoogtemeters.

  Foto Dag 6, Millstatt - Hermagor TransAlp Salzburgerland

  Dag 6, Millstatt - Hermagor

  81 km en 2.814 hoogtemeters

  Foto Dag 7, Hermagor - Kr. Gora TransAlp Salzburgerland

  Dag 7, Hermagor - Kr. Gora

  56 km en 1.681 hoogtemeters