Mountainbike clinics

Je bent er helemaal klaar voor; net een nieuwe mountainbike gekocht en je duikt met de beste intenties het bos in. Na een paar dappere pogingen kom je er achter dat mountainbiken totaal anders is dan fietsen op de weg. Je wordt ingehaald door andere mountainbikers en vraagt jezelf af of zij van een andere planeet komen.... Bij de meeste mensen smelten dan alle goede voornemens als sneeuw voor de zon en staat de mountainbike in no time te verstoffen in de schuur of belandt deze op marktplaats. Weg geld, weg goede bedoelingen.

Wij vinden dat als mountainbikeliefhebber natuurlijk doodzonde. Met wat verbeteringen aan jouw techniek ben je al snel met het mountainbikevirus besmet. Ook voor mountainbikers die elk weekend op de mountainbike zitten is er nog veel te leren. Eigenlijk moeten we zeggen, af te leren. 

Vaak heb je jezelf het mountainbiken aangeleerd en kun je met gemak een toertocht of lange trainingssessie aan. Alleen heb je soms het gevoel dat je niet als een krant maar als een telefoonboek door de bocht stuurt. Met een dagdeel instructie en praktische aanwijzingen van onze instructeurs merk je al snel dat jouw bochten- en remtechniek met sprongen vooruitgaat. 

Om het insturen van bochten, het schakelen, het remmen, de klim- en daaltechniek en het rijden van technische obstakels te verbeteren, verzorgen wij al een aantal jaren leerzame mountainbike clinics voor zowel de beginners als de (ver)gevorderden. Wij trekken alles uit de kast om jou de ultieme flow op de mountainbike te laten ervaren. En dat natuurlijk onder de enthousiaste leiding van onze gedreven instructeurs.

Een mountainbike clinic onder begeleiding van de instructeurs van MTB Xperience staat altijd in het teken van de mountainbiker en het werken aan je techniek, controle en balans. Deze clinics kunnen naast onze vaste locaties in Drenthe, Groningen en Drenthe met een groepsgrootte vanaf zes personen ook op iedere andere gewenste locatie gegeven worden.