Een team met passie voor mountainbiken

Met een team van enthousiaste MTB professionals staan wij elke dag voor je klaar. Hieronder vind je een overzicht van de MTB Xperience instructeurs. Allemaal ervaren mountainbikers met een grote passie voor de sport. Het is voor ons team de uitdaging om jouw dag, weekend of week onvergetelijk te maken.

Foto Fokko Hoeksma MTB Xperience

Fokko Hoeksma
Ontwikkelen buitenland MTB-reizen en begeleiden meerdaagse reizen


Leeftijd: 50
Favoriete route of pas:
Trans Slovenie
Hoogste punt met de fiets:
Birnlucke, 2.696 meter
Huidige fiets(en):
Merida Ninety Six, 6000
Motto:
Over elke berg gaat een weg die in principe te berijden is.

Eigenaar van MTB Xperience en mountainbike liefhebber pur sang. Mijn roots liggen in het Adventure Racing waarmee ik op vele mooie en uitdagende plekken op de aarde ben geweest en twee maal heb mogen deelnemen aan de WC Adventure Racing.
Ik vind het een uitdaging om mensen een beleving te geven die ze niet snel zullen vergeten. Friesland is mijn thuisbasis maar de bergen mijn speeltuin. Met recht van mijn passie mijn beroep kunnen maken.

Foto Jelmer Pietersma MTB Xperience

Jelmer Pietersma
Specialist in clinics voor cross country, freeride, enduro en downhill


Leeftijd: 38
Favoriete route of pas:
Pic Blanc, Alpe d Huez (megavalanche)
Hoogste punt met de fiets:
3.300 meter
Huidige fiets(en):
Trek Session 99 DH, Trek topfuel ssl 9.9 XC Fully, Scott genius 710 enduro, GT la bomba Dirt Jump 4x
Motto:
Je bent nooit te oud om een goede jeugd te hebben

Mijn naam is Jelmer Pietersma, ik ben 38 jaar oud en woon momenteel in Groningen. Ik heb 10 jaar op hoog niveau crosscountry wedstrijden gereden en heb wedstrijden over de hele wereld gereden op de moeilijkste parcoursen die er waren. Ben nu gestopt met cross country wedstrijden en momenteel ben ik fanatiek aan het enduro rijden en downhillen. Met deze ervaringen en mijn CIOS achtergrond ben ik gespecialiseerd in het geven van clinics voor beginners en gevorderden voor cross country, freeride, enduro en downhill!

Foto Jacco Buurstra MTB Xperience

Jacco Buurstra
Technisch onderhoud en gids MTB weekenden


Leeftijd: 39
Favoriete route of pas:
In Nederland Hellendoorn en Rijssen, in het buitenland de Harz en Strada Ponala Riva del Garda
Hoogste punt met de fiets:
Mont Ventoux 1912 meter
Huidige fiets(en):
Koga X29 Runner, Scott Spark 920
Motto:
Gaaf man!

Sinds 2012 heb ik het mountainbiken weer fanatiek opgepakt na een rustpauze van een paar jaar. In mijn vrije tijd ben ik weer volop bezig met het mountainbiken en staat menig weekend weer in het teken van deze fantastische sport. Zo ben ik actief als vrijwilliger MTB Assen, vind het super gaaf om te mountainbiken met mijn vrienden en sleutel daarnaast ook graag aan mijn bikes. Het mooiste en leukste op MTB-gebied zijn voor mij op dit moment het gidswerk en het rijden van XC-marathons in binnen- en buitenland. Met mijn kennis en ervaring maak ik graag mooie onverharde ritten door het Drentse Aa gebied. Ik neem je graag mee langs de mooiste plekken, over supergave trails en door authentieke Drentse dorpjes. Daarnaast houd ik mij bij MTB Xperience bezig met het ondersteunen op technisch gebied en gidswerk in de Harz en Eiffel.

Foto Bert Groenestege MTB Xperience

Bert Groenestege
Gids meerdaagse TransAlp tochten en vakanties.


Leeftijd: 54
Favoriete route of pas:
TransAlp Slovenie
Hoogste punt met de fiets:
Galibier, 2.645 meter
Huidige fiets(en):
Cannondale Carbon 2
Motto:
The harder you work for something, the greater you’ll feel when you achieve it!

Mijn naam is Bert Groenestege. Ik kom uit Kuinre, getrouwd met Annet en vader van Tom, Marisa en Iris.
Mountainbiken doe ik al zeker 15 jaar en mijn passie ligt vooral bij de XC marathons en heb ondertussen al menig evenement kunnen afstrepen. Ik ben 10 jaar geleden begonnen als trainer bij de mountainbikevereniging Havelte en verzorg daar met heel veel plezier trainingen voor jeugd en recreanten.

Voor MTB Xperience ben ik te vinden als gids van de TransAlp reizen. Een passie die ik graag met jullie wil delen.

Foto Marcel Bosgra MTB Xperience

Marcel Bosgra
Gids bij de Trans Veluwe en MTB weekenden


Leeftijd: 50
Favoriete route of pas:
Trans Veluwe en paarse route Veluwe
Huidige fiets(en):
Cannondale fsi
Motto:
Crossen door de bossen

Mijn naam is Marcel Bosgra woonachtig in Nijverdal. Ik werk bij Nemaco Bouwmachines in Nijverdal (Marketing / Rent). Mijn grootste passie is natuurlijk mountainbiken en dan vooral in mijn eigen omgeving Holten/Nijverdal/Hellendoorn & Lemele.
In de schoolvakanties mountainbike ik 1 a 2 keer per week met campinggasten van de Noetselerberg kriskras over de Hellendoornseberg heen. Tijdens deze ritjes laat ik de mountainbikers onze prachtige mooie omgeving zien, buiten de standaard mountainbike routes om.
Mijn favoriete mountainbike route is de 1-daagse Trans-Veluwe. Deze is 95% onverhard en loopt vanaf Arnhem Nationaalpark de Veluwzoom over de Hoge Veluwe richting Heerde om zo in Hattem (Zwolle) de bossen weer uit te komen biken. Binnenkort komt er ook een driedaagse Trans Veluwe op agenda van MTB Xperience te staan. Drie dagen lang genieten van de mooiste trails en paden door het mooiste Nationaal Park van Nederland.

Foto Popke Jansma MTB Xperience

Popke Jansma
Gids tijdens buitenland weken en MTB weekenden


Leeftijd: 40
Favoriete route of pas:
Ik heb niet een favoriete berg/pas. Wanneer ik lekker in de natuur kan mountainbiken dan ben ik tevreden.
Huidige fiets(en):
GIANT XTC Advanced 2 LTD
Motto:
A good bike ride fixes everything

Mijn naam is Popke Jansma en kom uit Rottevalle. Voor mij komt de uitdrukking “laatbloeier” van pas. Na vele jaren te hebben gevoetbald ben ik in 2013 in aanraking gekomen met het mountainbiken en ben meteen gaan trainen voor de MTB 11-stedentocht. Nu 5 jaar later en enkele Nederlandse MTB XC Marathons verder ben ik helemaal verkocht aan het mountainbiken. Na zelf goede ervaringen te hebben gehad met MTB Xperience wil ik mij graag inzetten voor deze organisatie als gids. Hiermee wil ik mijn eigen horizon verbreden maar er vooral met het team voor zorgen dat de klant aan het einde van de fietsvakantie kan zeggen het was FANTASTISCH!

Foto Rene Bakker MTB Xperience

Rene Bakker
Gids meerdaagse TransAlp tochten en vakanties.


Leeftijd: 41
Favoriete route of pas:
Krimmler Tauern
Hoogste punt met de fiets:
Bikepark Ap 'd Huez, 2.700 mtr
Huidige fiets(en):
Cannondale Scalpel, Chinese strandfiets, Cannondale caad12 racefiets, storm shag baanfiets
Motto:
De semiprof

In 2014 begonnen met mountainbiken.
Daar vrij snel aardig fanatiek in geworden en zo al rap (ultra) marathons gaan rijden, met als hoogtepunt in 2017 de Merida  crosscountry solo finishen. 

Doe aan bijna alle fiets disciplines mee en vind alles wel leuk. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en technieken om mij te verbeteren. Door een buitenkans van MTB Xperience ben ik in het gidsen beland en na de eerste TransAlp meteen door het gidsenvirus gegrepen. 

De omgeving, het contact met de mensen en uiteraard het bezig zijn met mijn passie zijn voor mij de ingredienten voor de keuze om MTB Xperience te versterken!

Foto Robert Oosterga MTB Xperience

Robert Oosterga
Gids meerdaagse vakanties en weekenden, binnen- en buitenland


Leeftijd: 35
Favoriete route of pas:
Moelijk te zeggen, zolang het niet rechttoe/rechtaan is ben ik gauw tevreden. Andorra, Squamish (vlakbij Whistler, Canada) en Wales zijn momenteel wel de favoriete gebieden.
Huidige fiets(en):
Kona Process 111, Kona Hei Hei Supreme, Kona Coilair, Lynskey M390, Cannondale Jekyll Carbon 1, Intense 5.5FRO
Motto:
Go hard or go home.

Als 12 jarige snotaap kocht ik van mijn eerste spaargeld mijn eerste mountainbike. Deze heb ik in en rond Appelscha -mijn toenmalige achtertuin- in een paar jaar compleet versleten. Toen was het al duidelijk, hier wil ik mee verder. Gaandeweg de jaren steeds iets verder van huis gegaan om te fietsen waardoor ik nu kan zeggen dat ik best wel wat landen heb aangedaan. Zowel de 'gewone' XC-tochtjes als het stevigere downhill-werk, ik vond het allemaal cool. Met mijn vrouw ook meerdere trips gedaan waarbij de Transalp Slovenie toch wel het hoogtepunt was. Als ik mezelf zou moeten omschrijven als type rijder vind ik het moeilijk. Ik kan best een potje klimmen maar ik hoef echt niet als eerste boven te zijn. Naar beneden is een ander verhaal, dan word ik wakker! Afstappen zal ik als één van de laatsten doen, ik zie het als uitdaging om zoveel mogelijk op 2 (of 1) wiel(en) af te leggen.
Gaandeweg is er naast het fietsen ook een passie ontstaan voor materiaal, zo bouw ik graag mijn fietsen op met de onderdelen die ik graag wil. De hedendaagse fietstechniek is mij grotendeels bekend, best handig als je ergens strandt in de bergen.
Omdat ik in de afgelopen decennia best wat ervaring heb opgedaan vind ik het ook fijn om mijn inzichten en technieken met anderen te delen. Zo ben ik sinds 1,5 jaar actief als gids/instructeur bij MTB Assen waarbij ik nieuwelingen met veel plezier kennis laat maken met de sport. Daarnaast heb ik vanuit mijn eigen enthousiasme meerdere tochten gegidst/begeleid.

Foto Han Paulusma MTB Xperience

Han Paulusma
Gids tijdens MTB weekenden


Leeftijd: 45
Favoriete route of pas:
r is voor mijn geen route of pas die eruit springt, als wielrenner en mountainbiker veel mooie plekken gezien binnen Fryslân, in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk.
Huidige fiets(en):
Trek Procaliber 9.7 en Stevens SLR
Motto:
We gaan ervoor!!!

Mijn naam is Han Paulusma. Ik woon samen met mijn vrouw Christina en kinderen Xander, Fardau en Dinand in Drachten.
Jaren lang ben ik als wegwielrenner en trainer actief geweest bij WV Drachten. Na een pauze begon mijn liefde voor het fietsen weer terug te komen en ben ik weer begonnen met wielrennen en mountainbiken. Het mountainbike is nu mijn grote passie, die ik samen deel met mijn vrouw.
Laatste jaren hebben we meerdere marathons met veel plezier gereden, waaronder de MTB 11 stedentochten en Dutch Cross Country's.
Ik ben zelf gedreven en enthousiast in het mountainbiken, deze eigenschappen vind ik ook bij de organisatie van de MTB Xperience. Voor mij is het een mooie uitdaging om als team dit over te brengen aan iedere deelnemer, om elke activiteit tot onvergetelijke ervaring te maken.

Foto Max van Boven MTB Xperience

Max van Boven
Gids TransAlp reizen en Saalbach Hinterglemm vakanties


Leeftijd: 22
Favoriete route of pas:
Hochalm trail at the Reiterkogelbahn in Saalbach Hinterglemm
Hoogste punt met de fiets:
Krimmler Tauernpass, 2.634 mtr
Huidige fiets(en):
Cannondale Scalpel 2015 en Ninner emd9
Motto:
Life is like riding a bicycle. In order to keep your balance, you must keep moving.

Ik ben sinds mijn 6e al te vinden op de mountainbike, door de jaren heen heb ik veel getraind en ervaringen opgedaan. Sindsdien rij ik ook nationale en internationale wedstrijden.
Door het CIOS heb ik meer passie gekregen voor het delen van mijn ervaringen en wil daardoor na al die jaren mijn passie en liefde voor deze sport met jullie delen. Ook wil ik mijzelf op deze manier blijven ontwikkelen en uitdagen.

Foto Ron van Roosmalen MTB Xperience

Ron van Roosmalen
Gids TransAlp reizen


Leeftijd: 31
Favoriete route of pas:
Trans Slovenië
Hoogste punt met de fiets:
Namche Bazar, Nepal 3.440 meter
Huidige fiets(en):
Specialized Stumpjumper, Cinelle XLR8R.
Motto:
When in doubt, pedal it out!

Sportfanaat en mountainbiker. Mijn mountainbikeoorsprong ligt in Nijmegen bij MWK Licht Verzet. Hier heb ik enkele jaren met veel plezier training gegeven in een van de mooiste bosgebieden van Nederland. Ook heb ik nationaal en internationaal XC wedstrijden gereden.
Tijdens de reizen voor MTB Xperience probeer ik mijn technische kwaliteiten op de mountainbike te delen om
mensen meer ontspannen op de bike te krijgen. Hierdoor ervaar ik dat deelnemers nog meer plezier beleven aan het rijden van de mooiste trails in Europa. Hopelijk treffen we elkaar op een van de reizen het komende jaar!!