Een team met passie voor mountainbiken

Met een team van enthousiaste MTB-professionals staan wij elke dag voor je klaar. Hieronder vind je een overzicht van de MTB Xperience gidsen en instructeurs. Het zijn allemaal ervaren mountainbikers met een grote passie voor de sport. Het is voor ons team de uitdaging om jouw dag, weekend of week onvergetelijk te maken.

Foto Fokko Hoeksma MTB Xperience

Fokko Hoeksma
Ontwikkelen buitenland MTB-reizen en begeleiden meerdaagse reizen


Leeftijd: 51
Favoriete route of pas:
Trans Slovenie
Hoogste punt met de fiets:
Birnlucke, 2.696 meter
Huidige fiets(en):
Merida Ninety Six, 6000 en Felt Edict
Motto:
Dream big, Pedal hard!

Eigenaar van MTB Xperience en mountainbike liefhebber pur sang. Mijn roots liggen in de Adventure Racing waarmee ik op veel mooie en uitdagende plekken op de aarde ben geweest en twee maal heb mogen deelnemen aan de WC Adventure Racing.

Ik vind het een uitdaging om mensen een beleving te geven die ze niet snel zullen vergeten. Friesland is mijn thuisbasis, maar de bergen mijn speeltuin. Met trots heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken.

Foto Damy Vader MTB Xperience

Damy Vader
Gids TransAlp tochten, weekenden en vakanties.


Leeftijd: 23
Favoriete route of pas:
Dat is een lastige, maar de Krimmler Tauern pas, Vrši? pas, de Matajur en de Patscherkofel zijn mooie voorbeelden. Lekker afzien, mooie uitzichten en technische afdalingen!
Hoogste punt met de fiets:
Krimmler Tauern, 2.643 meter
Huidige fiets(en):
Scott Spark RC900
Motto:
Minimaal maximaal gaan!

Al sinds mijn achtste ben ik te vinden op een mountainbike, en nog altijd ben ik gepassioneerd door deze prachtige sport! Deze passie draag ik graag op anderen over en ik vind het een uitdaging om anderen met nog meer plezier op de fiets te krijgen.

Door mijn opleiding (CIOS, Buitensport opleiding) ben ik in aanraking gekomen met MTB Xperience, waar ik sinds 2018 begonnen ben met gidsen.

Foto Jelmer Pietersma MTB Xperience

Jelmer Pietersma
Specialist in clinics voor cross country, freeride, enduro en downhill


Leeftijd: 39
Favoriete route of pas:
Pic Blanc, Alpe d Huez (megavalanche)
Hoogste punt met de fiets:
3.300 meter
Huidige fiets(en):
Trek Session 99 DH, Trek topfuel ssl 9.9 XC Fully, Scott genius 710 enduro, GT la bomba Dirt Jump 4x
Motto:
Je bent nooit te oud om een goede jeugd te hebben

Mijn naam is Jelmer Pietersma, ik ben 38 jaar oud en ik woon momenteel in Assen. Ik heb 10 jaar op hoog niveau crosscountry wedstrijden gereden en heb wedstrijden over de hele wereld gereden op de moeilijkste parcoursen die er waren.

Ik ben gestopt met cross country wedstrijden en momenteel fanatiek aan het endurorijden en downhillen. Met deze ervaringen en mijn CIOS achtergrond ben ik gespecialiseerd in het geven van clinics voor beginners en gevorderden voor cross country, freeride, enduro en downhill!

Foto Carin Draijer MTB Xperience

Carin Draijer
Gids meerdaagse TransAlp tochten en vakanties.


Leeftijd: 37
Favoriete route of pas:
TransAlp tochten zijn mijn favoriet en ik mountainbike graag in Ommen en omstreken.
Hoogste punt met de fiets:
Cima Gibraldi, 2.843 meter
Huidige fiets(en):
Felt Edict
Motto:
Always follow your heart and the road. They will lead you through the most beautiful things in life.

Ik ben geboren en getogen in Friesland en nu woonachtig in Dedemsvaart, Overijssel. Ik ben in het dagelijks leven verpleegkundige van beroep.

Daarbuiten ben ik moeder van drie kinderen. In Dedemsvaart is de passie voor het mountainbiken echt begonnen. Eerst Ommen en omstreken en later kwamen daar de buitenlandse bergtochten bij. Ook een tocht van het noordelijkste puntje van Nederland tot het zuidelijkste puntje van Nederland ontbreekt niet.

Helemaal verkocht was ik na mijn eerste TransAlp. Fantastisch waar je kunt komen met een fiets en dan de omgeving en uitzichten die je zo doen verbazen. Door deelname aan de 11-steden MTB-Marathon van MTB Xperience ben ik in aanraking gekomen met deze mooie organisatie.

Nu krijg ik als dame de kans om als gids andere mountainbikers te laten genieten van de mooie kanten van het biken tijdens een TransAlp of een weekend in het Sauerland!

Foto Ramon Spaansen MTB Xperience

Ramon Spaansen
Gids meerdaagse TransAlp tochten en vakanties.


Leeftijd: 45
Favoriete route of pas:
Nederland, Rheeze en Beerze Buitenland, Nauders e.o
Hoogste punt met de fiets:
Cima Gibraldi, 2.843 meter
Huidige fiets(en):
Felt Edict
Motto:
Sta niet stil, blijf in beweging

Fietscross(BMX)en mountainbiken doe ik al van jongs af aan. In Nederland ben ik vaak te vinden bij toertochten van 50-475 kilometer. In het buitenland rij ik graag één- tot meerdaagse tochten. Van georganiseerd tot zelfstandig als backpacker.

Na vele jaren TransAlp tochten gefietst te hebben ga ik voor MTB Xperience mijn passie en ervaringen met jullie delen. Ik heb er in ieder geval veel zin in en zie jullie misschien binnenkort eens op één van de TransAlp reizen.

Foto Robert Oosterga MTB Xperience

Robert Oosterga
Gids meerdaagse vakanties en weekenden, binnen- en buitenland


Leeftijd: 36
Favoriete route of pas:
Moelijk te zeggen, zolang het niet rechttoe/rechtaan is ben ik gauw tevreden. Andorra, Squamish (vlakbij Whistler, Canada) en Wales zijn momenteel wel de favoriete gebieden.
Huidige fiets(en):
Kona Process 111, Kona Hei Hei Supreme, Kona Coilair, Lynskey M390, Cannondale Jekyll Carbon 1, Intense 5.5FRO
Motto:
Go hard or go home.

Als 12-jarige snotaap kocht ik van mijn eerste spaargeld mijn eerste mountainbike. Deze heb ik in en rond Appelscha -mijn toenmalige achtertuin- in een paar jaar compleet versleten. Toen was het al duidelijk, hier wil ik mee verder.

Gaandeweg de jaren steeds iets verder van huis gegaan om te fietsen, waardoor ik nu kan zeggen dat ik best wel wat landen heb aangedaan. Zowel de 'gewone' XC-tochtjes als het stevigere downhill werk, ik vond het allemaal cool. Met mijn vrouw ook meerdere trips gedaan waarbij de Transalp Slovenie toch wel het hoogtepunt was.

Als ik mezelf zou moeten omschrijven als type rijder vind ik het moeilijk. Ik kan best een potje klimmen maar ik hoef echt niet als eerste boven te zijn. Naar beneden is een ander verhaal, dan word ik wakker! Afstappen zal ik als één van de laatsten doen, ik zie het als uitdaging om zoveel mogelijk op twee of één wiel(en) af te leggen.

Gaandeweg is er naast het fietsen ook een passie ontstaan voor materiaal. Zo bouw ik graag mijn fietsen op met de onderdelen die ik graag wil. De hedendaagse fietstechniek is mij grotendeels bekend, best handig als je ergens strandt in de bergen.

Omdat ik in de afgelopen decennia best wat ervaring heb opgedaan, vind ik het ook fijn om mijn inzichten en technieken met anderen te delen. Zo ben ik sinds 1,5 jaar actief als gids bij MTB Assen waarbij ik nieuwelingen met veel plezier kennis laat maken met de sport. Daarnaast heb ik vanuit mijn eigen enthousiasme meerdere tochten gegidst/begeleid.

Foto Martijn de Jong MTB Xperience

Martijn de Jong
Gids meerdaagse vakanties en weekenden


Leeftijd: 35
Favoriete route of pas:
Trans Slovenië
Hoogste punt met de fiets:
Tarscher Joch, 2.413 meter
Huidige fiets(en):
Specialized S-WORKS
Motto:
Net Verblikke!

Mijn naam is Martijn de Jong. Ik ben 35 jaar en woon samen met mijn vriendin Akkelien in het prachtige Eastermar (Fryslân). Mijn liefde voor buiten(sport) is vooral ontstaan bij mijn vorige werkgever (defensie), waar ik acht jaar werkzaam ben geweest.

Ik ben redelijk competitief ingesteld en vind het leuk om af en toe lekker gas te geven tijdens MTB-tochten of wedstrijden.

Ik ben alweer tien jaar als zelfstandig ondernemer werkzaam in de verzekeringsbranche. Dit geeft mij de vrijheid om toch regelmatig als gids mee te gaan met MTB Xperience. Met mountainbiken ben ik zo’n zes jaar geleden begonnen en ik kan wel zeggen dat het ook mijn passie is geworden!

Ik heb zelf inmiddels met vrienden al meerdere TransAlp reizen gereden en hoop dat ik als gids nog veel kan maken. Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten op één van de reizen!

Foto Popke Jansma MTB Xperience

Popke Jansma
Gids tijdens buitenland weken en MTB weekenden


Leeftijd: 41
Favoriete route of pas:
Ik heb niet een favoriete berg/pas. Wanneer ik lekker in de natuur kan mountainbiken, ben ik tevreden.
Huidige fiets(en):
Giant XTC Advanced 2 LTD
Motto:
A good bike ride fixes everything

Mijn naam is Popke Jansma en ik kom uit Rottevalle. Op mij is de uitdrukking 'laatbloeier' van toepassing. Na vele jaren te hebben gevoetbald ben ik in 2013 in aanraking gekomen met het mountainbiken en ik ben meteen gaan trainen voor de MTB 11-stedentocht.

Nu, vijf jaar later en enkele Nederlandse MTB XC-Marathons verder, ben ik helemaal verknocht aan het mountainbiken. Na zelf goede ervaringen te hebben gehad met MTB Xperience, wil ik mij graag inzetten voor deze organisatie als gids.

Hiermee wil ik mijn eigen horizon verbreden, maar er vooral met het team voor zorgen dat de klant aan het einde van de fietsvakantie kan zeggen: het was FANTASTISCH!

Foto Ron van Roosmalen MTB Xperience

Ron van Roosmalen
Gids TransAlp reizen


Leeftijd: 32
Favoriete route of pas:
Trans Slovenië
Hoogste punt met de fiets:
Namche Bazar, Nepal 3.440 meter
Huidige fiets(en):
Specialized Stumpjumper, Cinelle XLR8R.
Motto:
When in doubt, pedal it out!

Sportfanaat en mountainbiker. Mijn mountainbike oorsprong ligt in Nijmegen bij MWK Licht Verzet. Hier heb ik enkele jaren met veel plezier training gegeven in een van de mooiste bosgebieden van Nederland. Ook heb ik nationaal en internationaal XC-wedstrijden gereden.

Tijdens de reizen voor MTB Xperience probeer ik mijn technische kwaliteiten op de mountainbike te delen om mensen meer ontspannen op de bike te krijgen. Hierdoor ervaar ik dat deelnemers nog meer plezier beleven aan het rijden van de mooiste trails in Europa.

Hopelijk treffen we elkaar op een van de reizen het komende jaar!!

Foto Bert Groenestege MTB Xperience

Bert Groenestege
Gids meerdaagse TransAlp tochten en vakanties.


Leeftijd: 55
Favoriete route of pas:
TransAlp Slovenie
Hoogste punt met de fiets:
Galibier, 2.645 meter
Huidige fiets(en):
Cannondale Carbon 2
Motto:
The harder you work for something, the greater you’ll feel when you achieve it!

Mijn naam is Bert Groenestege. Ik kom uit Kuinre, ben getrouwd met Annet en vader van Tom, Marisa en Iris.

Mountainbiken doe ik al zeker vijftien jaar en mijn passie ligt vooral bij de XC-marathons en ik heb ondertussen al menig evenement kunnen afstrepen. Ik ben tien jaar geleden begonnen als trainer bij de mountainbikevereniging Havelte en verzorg daar met heel veel plezier trainingen voor jeugd en recreanten.

Voor MTB Xperience ben ik gids van de TransAlp reizen. Een passie die ik graag met jullie wil delen.

Foto Klaas Jan Peetsma MTB Xperience

Klaas Jan Peetsma
Gids TransAlp tochten


Leeftijd: 42
Favoriete route of pas:
Strada de la Vena, Italië
Hoogste punt met de fiets:
Nuvolau, 2.575 meter
Huidige fiets(en):
Cannondale Scalpel fully
Motto:
Fietsen is gezond, eet meer fiets

Life is too short to ride shitbikes. Volg je hart, want dat klopt altijd.
What goes up, must go down.
Life is not the dreams you have, but the dreams you realize.
Het avontuur begint daar waar mijn planning stopt.
Het leven is net als fietsen: om je evenwicht te bewaren moet je in beweging blijven.
Wie vecht, kan verliezen. Wie niet vecht, heeft bij voorbaat al verloren.

Foto Han Paulusma MTB Xperience

Han Paulusma
Gids tijdens MTB-weekenden


Leeftijd: 46
Favoriete route of pas:
Er is voor mijn geen route of pas die eruit springt, als wielrenner en mountainbiker veel mooie plekken gezien binnen Fryslân, in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk.
Huidige fiets(en):
Trek Procaliber 9.7 en Stevens SLR
Motto:
We gaan ervoor!!!

Mijn naam is Han Paulusma. Ik woon samen met mijn vrouw Christina en kinderen Xander, Fardau en Dinand in Drachten.

Jaren lang ben ik als wegwielrenner en trainer actief geweest bij WV Drachten. Na een pauze begon mijn liefde voor het fietsen weer terug te komen en ben ik weer begonnen met wielrennen en mountainbiken. Het mountainbiken is nu mijn grote passie, die ik samen deel met mijn vrouw.

De laatste jaren hebben we met veel plezier meerdere marathons gereden, waaronder de MTB 11-stedentochten en Dutch Cross Country's.

Ik ben zelf gedreven en enthousiast in het mountainbiken, deze eigenschappen vind ik ook bij de organisatie van MTB Xperience. Voor mij is het een mooie uitdaging om als team dit over te brengen aan iedere deelnemer, om elke activiteit tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Foto Max van Boven MTB Xperience

Max van Boven
Gids TransAlp reizen en Saalbach Hinterglemm vakanties


Leeftijd: 23
Favoriete route of pas:
Hochalm trail at the Reiterkogelbahn in Saalbach Hinterglemm
Hoogste punt met de fiets:
Krimmler Tauernpass, 2.634 mtr
Huidige fiets(en):
Cannondale Scalpel 2015 en Ninner emd9
Motto:
Life is like riding a bicycle: in order to keep your balance, you must keep moving.

Ik ben sinds mijn zesde al te vinden op de mountainbike. Door de jaren heen heb ik veel getraind en ervaringen opgedaan. Al geruime tijd rij ik nationale en internationale wedstrijden.

Door het CIOS heb ik meer passie gekregen voor het delen van mijn ervaringen en wil daardoor na al die jaren mijn passie en liefde voor deze sport met jullie delen. Ook wil ik mijzelf op deze manier blijven ontwikkelen en uitdagen.