Mountainbike clinic

Een mountainbike clinic onder begeleiding van de instructeurs van MTB Xperience staat altijd in het teken van de mountainbiker en het werken aan je techniek, controle en balans. We kunnen deze clinics naast onze vaste locaties in Groningen, Friesland en Drenthe ook op iedere gewenste andere locatie geven.


MTB clinic niveau 2, voor de gevorderde mountainbikers

Deze clinic is speciaal voor de gevorderde mountainbiker. Je mountainbiket een aantal keer in de week, rijdt regelmatig een toertocht of een mountainbikeroute in de buurt en tijdens de vakantie neem je de fiets mee. Wil jij je skills verbeteren zodat je net iets sneller door de bochten kunt? Of leren dat je voorwiel niet van de grond trekt in een klim? Of wil je juist leren om iets makkelijker te kunnen afdalen? Dan is de MTB clinic niveau 2 echt iets voor jou! Deze clinic is ook een mooie aanvulling op de MTB clinic niveau 1 of bijvoorbeeld de Fiets Fit clinic.

Tijdens deze clinic ligt de nadruk vooral het bochtenwerk, zittend klimmen, staand klimmen en afdalen. Tijdens de oefeningen geven onze instructeurs individueel aanwijzingen. We voeren de oefeningen uit op een willekeurig korte ronde. Hierdoor kan iedereen zijn eigen tempo rijden en kunnen we iedereen steeds individueel advies geven. Tussen de oefeningen door rijden we een korte tocht. Tijdens deze tocht wachten we op alle deelnemers en fietst een instructeur mee achter de groep aan. Samen uit, samen thuis!

Wat je leert tijdens deze clinic:

 • sneller door een bocht rijden
 • juiste houding tijdens het rijden van een bocht
 • trappen door de bocht
 • door de bocht heen kijken
 • houding tijdens zittend klimmen
 • houding tijdens staand klimmen
 • ontspannen houding bij het afdalen
 • kleine drop offs rijden

We geven deze clinic normaal gesproken in Norg nabij camping de Norgerberg. De clinic duurt 2,5 tot 3 uur. Mocht je niet in het bezit zijn van een eigen (deugdelijke) mountainbike, dan kun je via MTB Xperience een 29-er MTB huren! Wanneer je de clinic op een eigen mountainbike mountainbike rijdt, zorg dan dat deze mountainbike in goede staat verkeert. Je bent zelfverantwoordelijk voor het meenemen van een reserve binnenband! Het dragen van een helm is verplicht.

afbeelding Mountainbike clinic niveau 2
Je mountainbiket een aantal keer in de week, rijdt regelmatig een toertocht of een MTB-route in de buurt en tijdens de vakantie neem je de fiets mee.?


Kosten en data 2021

 • De kosten voor deze clinic bedragen € 35,- per persoon
 • De kosten voor een huurfiets met helm bedragen € 20,- per persoon
 • Alle data voor de niveau 2 clinics zijn hier te vinden
 • Boek je in 2021 en 2022 nog een MTB Xperience clinic/workshop, dan kun je elke volgende clinic boeken met 10% korting

wil je met een eigen groep van 6 of meer personen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om op een andere willekeurige datum of locatie deze clinic te organiseren. Ook voor scholen en bedrijven kunnen we deze clinic op maat aanbieden. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Je kunt dan mailen met: info@MTB-Xperience.nl

Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.


Algemene voorwaarden MTB Xperience

De volledige algemene voorwaarden van MTB Xperience kun je hier downloaden.