Mountainbike clinic

Een mountainbike clinic onder begeleiding van de instructeurs van MTB Xperience staat altijd in het teken van de mountainbiker en het werken aan je techniek, controle en balans. We kunnen deze clinics naast onze vaste locaties in Friesland, Groningen en Drenthe ook op iedere andere gewenste locatie geven.


MTB clinic niveau 1, voor de beginnende mountainbikers

Een mountainbike clinic voor de beginnende mountainbiker. Ben je net begonnen met mountainbiken, rijd je zo nu en dan met een groepje vrienden een rondje door het bos of doe je af en toe eens de MTB-route in de buurt? Dus, heb je verder niet veel ervaring, maar je wilt graag je vaardigheden verbeteren? Dan is de MTB-clinic niveau 1 echt iets voor jou!

Onze instructeur brengt jou tijdens deze clinic op een leuke, speelse manier allerlei vaardigheden bij. Zo zijn er diverse spelvormen waarbij bijvoorbeeld balans en techniek centraal staan. Tijdens de oefeningen geven onze instructeurs individueel aanwijzingen. Centraal tijdens deze clinic staan: bochten, remmen, schakelen en balans.

We voeren de oefeningen uit op een willekeurig korte ronde. Hierdoor kan iedereen zijn eigen tempo rijden en kunnen we iedereen steeds individueel advies geven. Tussen de oefeningen door rijden we een korte tocht. Tijdens deze tocht wachten we op alle deelnemers en fietst een instructeur mee achter de groep aan. Samen uit, samen thuis!

Wat leer je tijdens deze clinic:

 • sneller door een bocht gaan
 • insturen van de bochten
 • verschil tussen voor- en achterrem
 • doserend remmen
 • schakelen met voor- en achterderailleur
 • op tijd terugschakelen voor een bocht
 • schouder aan schouder rijden
 • stil staan met de fiets zonder je voet aan de grond te zetten

We geven deze clinic normaal gesproken in Appelscha en deze duurt 2,5 tot 3 uur. Mocht je niet in het bezit zijn van een eigen (deugdelijke) mountainbike, dan kun je via MTB Xperience een 29-er MTB huren. Wanneer je de clinic op een eigen mountainbike rijdt, zorg dan dat deze in een goede staat verkeert. Je bent zelfverantwoordelijk voor het meenemen van een reserve binnenband. Het dragen van een helm is verplicht.

afbeelding Mountainbike clinic niveau 1
Een mountainbike clinic onder begeleiding van de instructeurs van MTB Xperience staat altijd in het teken van de mountainbiker en het werken aan je techniek, controle en balans.


Kosten en data 2021

 • De kosten voor deze clinic bedragen € 35,- per persoon
 • De kosten voor een eventuele huurmountainbike met helm bedragen € 20,- per persoon
 • Alle data voor de mountainbike niveau 1 clinics vind je hier 
 • Boek je in 2021 en 2022 nog een MTB Xperience clinic/workshop, dan kun je elke volgende clinic boeken met 10% korting

Wil je met een eigen groep van 6 of meer personen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om op een andere willekeurige datum of locatie deze clinic te organiseren. Ook voor scholen en bedrijven kunnen we deze clinic op maat aanbieden. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Je kunt dan mailen met: info@MTB-Xperience.nl

Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.


Algemene voorwaarden MTB Xperience

De volledige algemene voorwaarden van MTB Xperience kun je hier downloaden.