De Bestorming van..

In de middeleeuwen vond er in Drenthe een grote veldslag plaats. Het alom gevreesde ridderleger van de bisschop van Utrecht (Otto van Lippe) ging in de omgeving van Ane de strijd aan met de plaatselijke burggraaf van Coevorden (Rudolf II van Coevorden). De burggraaf van Coevorden werd daarbij ondersteund door een “leger” van Drentse boeren dat bestond uit een mengeling van, met hooivorken, speren en knuppels bewapend, landvolk en bendes. Deze `veldslag` vond plaats op 28 juli in 1227.

Natuurlijk wisten de Drentse boeren dat het een onmogelijke opgave zou zijn om zo’n goed georganiseerd leger te verslaan. Daarom kwamen ze met het slimme plan om het leger doelbewust te treffen in het moerassige gebied de Mommenriete. De paarden van het leger van de bisschop zakten weg in de zompige grond en de ridders met hun zware harnassen konden zich hier niet op eigen kracht uit redden. Toen het ridderleger van de bisschop van Utrecht uiteindelijk begon weg te zinken in het vieze moeras vielen de Drentse boeren aan, namen de bisschop gevangen en overwonnen op deze manier het leger van de Bisschop van Utrecht. Het volksleger van de burggraaf van Coevorden versloeg door deze strategische zet uiteindelijk het ridderleger van de bisschop van Utrecht.

Op 14 januari 2017 gaan we met het gloednieuwe evenement `De Bestorming van` historie en smartphonetechnologie aan elkaar knopen tot een nieuwe grensverleggende uitdaging op de mountainbike, oftewel biken door het decor van deze veldslag uit een lang vervlogen tijd.

Rondom Ommen moet je in een gebied van 20 bij 30 kilometer op jacht naar een 20-tal historische locaties waar telkens een amulet te verdienen is. De uitdaging is om binnen een tijd van 6 uren zo snel mogelijk deze 20 historische amuletten te verzamelen. Welke route je naar deze locaties neemt is vrij, net als de volgorde van het aandoen van deze punten.
De route, de snelste manier om alle locaties met bijbehorende amuletten te bereiken, is helemaal vrij. Ook de volgorde van ophalen laten we aan jullie pedaalridders over. Geen vastgestelde ronde, geen lintjes narijden, geen verplichte route. Jij fietst jou eigen route en die route bepaal je helemaal zelf!

Op deze manier heeft iedereen zijn eigen strijdplan en ontstaat er wel een hele bijzondere mountainbikebeleving. Welke locatie doe ik als eerste aan? Welke route neem ik? Hoeveel tijd heb ik nog over? Haal ik de deadline nog wel? Iedereen moet in een onbekende omgeving steeds weer dealen met vragen, beslissingen, vragen, beslissingen……

De locaties van deze amuletten zijn terug te vinden in een speciaal ontwikkelde app, die iedere deelnemer voor het evenement op zijn of haar smartphone kan downloaden. Net voor de start van het evenement worden de 20 locaties van de amuletten in de app vrijgegeven. Al deze locaties kun je binnen deze Bestormings-App stuk voor stuk oproepen en de app geeft met een hemelsbrede lijn de kortste weg naar dit punt aan. Jij kiest vervolgens jou eigen route en dus eigen strijdplan. Omdat iedereen vrij in de route is en de amuletten in vrije volgorde opgehaald mogen worden, ontstaat er een wel een heel interessant speelveld. Op het moment dat je 1 van de locaties hebt aangedaan zal jouw Smartphone deze automatisch aftikken en wordt de ranglijst in de app gelijk bijgewerkt.

Inmiddels zijn we druk bezig met de invulling en uitwerking van deze nieuwe gloednieuwe uitdaging. De eerste editie zal echter eerst een try-out zijn van wat het uiteindelijke evenement zal gaan worden en speelt zich af in Ommen en omstreken, op de grens van Overijssel en Drenthe.

Ben jij niet alleen fysiek in orde, maar heb je ook genoeg ‘boerenverstand’, tactisch en strategisch inzicht? Dan zou ‘De bestorming van’ misschien wel eens hét evenement voor jou kunnen zijn. Daag jezelf uit en strijd mee. In onze ogen is 'de Bestorming van' een nieuwe enerverende uitdaging, waar je veel plezier aan gaat beleven!!

Binnenkort volgt meer info over dit nieuwe evenement, hou de site dus in de gaten. Mocht je al zo enthousiast zijn dat je op 14 januari van de partij wilt zijn? Vul dan onderstaand contactformulier in en we laten je tzt weten wanneer je officieel kunt inschrijven.