Trans Slovenië

Slovenië is voor de meeste mountainbikers onder ons het onbekende land tussen Oostenrijk, Italië en Kroatië. Voor wie Slovenië al eens op de mountainbike verkend hebben, is dit het land met de meest geweldige trails door afwisselende landschappen tussen de Julische Alpen en de zonnige Adriatische Kust. Deze twee gebieden zijn met oeroude militaire paden uit de Eerste Wereldoorlog en vele ongerepte en deels verborgen trails met elkaar verbonden.

De 6- of 7-daagse Trans Slovenië biedt vele varianten over ontelbare singletrails, gravel- en bospaden. Dik 430 kilometer en 10.935 hoogtemeters brengen je in 7 dagen van het hoogalpine gebied in Zuid-Oostenrijk naar Piran aan de kust van Istrië. Kies je voor de 6-daagse variant, dan bespaar je 64 kilometer en 2.000 hoogtemeters. Dit zijn overigens de getallen wanneer je gaat voor de standaardversie van de Trans Slovenië. Bijna elke dag is er ook een kortere of langere variant van de dagtocht beschikbaar, zodat we deze TransAlp geheel op niveau kunnen indelen.


De vergezichten zijn elke keer weer zo verrassend dat, wanneer je hier eenmaal hebt gefietst, de herinneringen blijven hangen. Herinneringen, die ontstaan meestal niet door beelden, maar door belevingen. Avontuur is een buitengewone, opwindende en soms risicovolle bezigheid, een beleving die zich onderscheidt van de dagelijkse gang van zaken, alles in het teken om iets nieuws te ontdekken.

Elke dag, elk uur en elke kilometer ontdek je tijdens deze Trans Slovenië steeds weer verborgen paadjes en ervaar je hoe enorm gastvrij de plaatselijke bevolking hier is. De Trans Slovenië is zo'n avontuur die bij elke mountainbiker op de "Bucketlist" zou moeten staan.

Jan Wouter Veenstra, deelnemer Trans Slovenië 2019


afbeelding Trans Slovenië
De Soca is voor een paar dagen jouw trouwe reisgezelschap

DobrodoŠla

Welkom in één van de groenste landen van Europa: het landelijke Slovenië. Een jong, groen en bergachtig land aan de zuidrand van de Alpen. Slovenië behoorde eeuwenlang tot Oostenrijk, tot het in 1918 met andere Zuid-Slavische volken (Kroaten, Serviërs) werd samengevoegd tot de kunstmatige staat die we allemaal kennen als het voormalige Joegoslavië. Het landschap, de tradities en de eetgewoonten liggen nog altijd dichter bij Wenen dan bij Belgrado. Slovenië werd op 25 juni 1991, nadat het zijn eigen onafhankelijkheid uitriep, weer een soevereine staat. De laatste jaren wordt Slovenië, geheel terecht, steeds populairder als mountainbikeland.


Als ik groen zeg, denk ik aan Slovenië. Als ik Slovenië zeg, voel ik spanning en gelijkertijd onrust. Als ik spanning voel dan denk ik weer aan het mountainbiken in Slovenië.

Hans de Groot, deelnemer Trans Slovenië 2016


Feel Slovenia

Slovenië is het enige land in Europa met Alpen, de Middellandse Zee, de Pannonische Laagvlakte en de geheimzinnige Karst binnen haar landsgrenzen. Ook wij van MTB Xperience zijn steeds weer verrast door deze afwisselde landschappen in Slovenië. Zodra je in het noorden de Alpen verlaat, zie je de Middellandse Zee al bijna voor je liggen. Dagenlang ben je onderweg door alpinegebied met de karakteristieke beboste hellingen en open groene vlaktes.

Zo sta je op een bergalm en rij je langs één van de duizenden kilometers aan beekjes die Slovenië rijk is. Zo fiets je door het Sloveense Toscane om een dag later langs de Middellandse Zee te flaneren. Deze grote verscheidenheid op zo'n kleine afstand is juist ook het bijzondere aan dit mooie land. Hier kun je nog fietsen in een oerbos of langs en door de oude wijngaarden. In dit land kun je genieten van de gastvrijheid met een grote letter G en 's avonds heerlijk wegdromen bij de verhalen die de uitbaters van de guesthouses je bij een haardvuur vertellen. Feel Slovenia.


Data 2023

Hieronder vind je de geplande data voor de Trans Slovenië weken. Je kunt zowel individueel als met een eigen groep voor deze vakantie inschrijven. Wil je graag je met een eigen groep van 8 of meer personen boeken, dan is het in sommige gevallen mogelijk om een eigen week te plannen. Neem in dat geval gerust contact met ons op. 

  • 17-24 juni als 6-daagse variant
  • 24 juni-1 juli als 6-daagse variant; Giro Slovenia, NIEUW 

  • 29 juli-5 augustus als 6-daagse variant
  • 2-9 september als 6-daagse variant
  • 9-16 september als 6-daagse variant, volgeboekt
  • 16-23 september als 6-daagse variant
  • 23-30 september als 6-daagse variant
  • 30 september-7 oktober als 6-daagse variant, Giro Slovenia, NIEUW 

Elke Trans Slovenië gaat door bij een minimale deelname van 8 personen.


Informatie en dagetappes Trans Slovenië 

Hieronder vind je een overzicht met algemene informatie, boekingsinfo en omschrijving van alle dagetappes.


Foto Algemene informatie Trans Slovenië

Algemene informatie

Faak - Piran: 439 km en 10.935 hoogtemeters Kr. Gora-Piran: 370 km en 8.773 hoogtemeters

Foto Boekingsinformatie Trans Slovenië

Boekingsinformatie

Vind hier alle informatie mbt de prijzen en overige boekingsinfo

Foto Dag 1, Faak am See - Kranjska Gora Trans Slovenië

Dag 1, Faak am See - Kranjska Gora

Korte variant: 38 km en 1.230 hoogtemeters Standaard etappe: 64 km en 2.000 hoogtemeters.

Foto Dag 2, Kranjska Gora - Bovec Trans Slovenië

Dag 2, Kranjska Gora - Bovec

Standaard etappe: 52 km en 1.204 hoogtemeters Lange variant: 65 km en 1.685 hoogtemeters

Foto Dag 3, Bovec - Kobarid Trans Slovenië

Dag 3, Bovec - Kobarid

Korte variant: 59 km en 1.486 hoogtemeters Standaard etappe : 64 km en 1.648 hoogtemeters Lange variant: 79 km en 2.042 hoogtemeters

Foto Dag 4, Kobarid - Tolmin Trans Slovenië

Dag 4, Kobarid - Tolmin

Standaard etappe: 47 km en 1.485 hoogtemeters Lange variant: 75 km en 2.382 hoogtemeters

Foto Dag 5, Tolmin - Šmartno Trans Slovenië

Dag 5, Tolmin - Šmartno

Standaard etappe: 65 km en 1.750 hoogtemeters Lange variant: 91 km en 2.476 hoogtemeters

Foto Dag 6, Šmartno - Lipica Trans Slovenië

Dag 6, Šmartno - Lipica

Standaard etappe: 85 km en 1.762 hoogtemeters

Foto Dag 7, Lipica - Piran Trans Slovenië

Dag 7, Lipica - Piran

Standaard etappe: 66 km en 1.507 hoogtemeters