Mountainbike vakantie Dolomieten, Italië

MTB Xperience komt al jaren in de Dolomieten met haar TransAlps. Deze TransAlps duren over het algemeen 6 of 7 dagen en zijn geschikt voor zeer goed getrainde mountainbikers. Voor veel mountainbikers zijn deze TransAlps dus vaak net iets te lang. Speciaal voor diegene is er nu ook een Dolomieten vakantie te boeken. Met 4 dagetappes doorkruis je het hart van de centrale Dolomieten. De Dolomieten zijn van een fascinerende schoonheid met continu een wisseling tussen de bruuske en overweldigende uitzichten over rotsformaties aan de ene kant en de gastvrijheid van de bewoners aan de andere kant. Machtige rotsformaties, die overdag kalkwit zijn, maar in de avond telkens weer rood oplichten, steken als gekartelde tanden door de Almen. Glinsterende gletsjers tussen gespleten rotsmassieven met daaronder liefelijk aandoende Almenlandschappen en donkere bossen en bergmeren die in het zonlicht liggen te schitteren. Volgens velen zijn de Dolomieten het mooiste wat Europa een mountainbiker te bieden heeft-historische pasovergangen, handelspaden uit de middeleeuwen, de Sella Ronda, vele militaire gravelpaden uit de eerste wereldoorlog en ontelbare toeristische wegen en paden.

Kenners zijn het eens dat er geen gebergte in Europa te vinden is, met een mooiere combinatie tussen een overweldigende omgeving en de toegankelijkheid voor mountainbikers. Hier sluiten wij ons helemaal bij aan. Bij elke toer die we door de Dolomieten gemaakt hebben, verbazen we ons telkens weer over de aaneenschakeling van uitersten die je hier elke dag voorgeschoteld krijgt. Voor de meesten staan de Dolomieten na afloop dan ook voor het leven in het geheugen gegrift en blijft het voor altijd een beleving die je nooit weer vergeet.
Wil je ook eens door deze imponerende omgeving fietsen en beroemde massieven bedwingen en overwinnen, zoals Peitlerkofel, Kreuzkofel, Fanes, Cristallo, Tofana, Averau, Pelmo, Civetta, Marmolade, Sella en Langkofel? Deze mountainbike vakantie heeft alles in zich waar een mountainbiker naar op zoek is; supertrails in het decor van de Dolomieten.

Interesse? Hoe nu verder?

Ga de uitdaging aan en ondervind zelf wat wij als MTB Xperience te bieden hebben. Hieronder lees je alle details die je misschien nodig hebt om te besluiten dat je deze unieke mountainbike vakantie door de Dolomieten wilt boeken. We houden ervan om duidelijk te zijn, zodat je vooraf precies weet wat je te wachten staat. Mochten er ondanks alles nog vragen zijn, dan horen we dat uiteraard graag van je via het onderstaande contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook, voor deze reis kun je meer informatie krijgen op 06-21131510 (Fokko).
Ben je na het lezen van onderstaande informatie overgehaald en wil je boeken? Dan kan dat via het inschrijfformulier onder aan deze pagina. Wij wensen je in ieder geval veel voorpret en hopen dat we in 2017 samen met jou over de meest waanzinnige pasovergangen en trails door de Dolomieten fietsen.

Waar ga je aan beginnen?

Deze mountainbike vakantie door de Dolomieten is datgene waar elke mountainbiker naar op zoek is; supertrails en beroemde pasovergangen in een omgeving die door de diversiteit en de indrukwekkende rotsmassieven een onuitwisbare indruk achterlaten. Elke dag fiets je dicht langs wereldberoemde rotsformaties als Peitlerkofel, Fanesgebergte, Kreuzkofel, Cristallo, Tofana, Averau, Pelmo, Civetta, Marmolade, Sella, Langkofel of Schlern. Al deze adembenemende rotsformaties liggen tijdens deze mountaibike vakantie binnen handbereik. Elke dag kun je onder begeleiding van onze mountainbikegidsen genieten van nieuwe routes door de Dolomieten. Alle routes zijn vanuit de thuisbasis Hotel la Cacciatora in Canazei met zorg uitgestippeld zodat je kunt genieten van de mooiste routes door het hart van de Dolomieten. Afhankelijk van de groep, niveau en wensen stellen we elke dag een op maat gemaakte dagtocht samen. Het eten wordt volledig verzorgd tijdens deze vakantie, waardoor je voor, tijdens en na elke mountainbiketour lekker kunt genieten en ontspannen. Deze mountainbike vakantie staat garant voor de mooiste uitdaging die je je kunt voorstellen.


Data 2022

Op dit moment zijn er voor 2022 nog geen data gepland. Wil je graag je met een eigen groep van 8 of meer personen boeken, dan is het in sommige gevallen mogelijk om een eigen weekend te plannen. Neem in dat geval gerust contact met ons op.


Hoe ziet het programma eruit?

Deze mountainbike vakantie kan als een 3-daagse of 4-daagse geboekt worden.

Het programma voor deze mountainbike vakantie in de Dolomieten ziet er als volgt uit:

 • Zaterdag: aankomstdag, voorbereidingen, avondeten en briefing
 • Zondag: dag 1, Passo Incisa
 • Maandag: dag 2, Bindelweg 
 • Dinsdag: dag 3, Sella Ronda
 • Woensdag: terugreis 3-daagse
 • Donderdag: dag 4, Langkofel Trail
 • Vrijdag: terugreis 4-daagse

Het programma van de 3-daagse vakantie loopt tot en met dag 3 gelijk aan het programma van de 4-daagse. Deelnemers aan de 4-daagse vakantie fietsen een extra dagetappe op de donderdag.

Het is bij ons de regel dat iedereen op de aankomstdag om uiterlijk 17.00 in het hotel in Canazei aanwezig is, zodat we om 18.00 gezamenlijk aan het diner kunnen aanschuiven en aansluitend de eerste briefing kunnen geven. Degene die eerder willen aanreizen, kunnen omstreeks 13.00 uur, onder begeleiding van de gids(en), alvast een klein opwarmrondje door het gebied maken. Het heeft ons in het verleden geleerd dat dit rondje erg gewaardeerd wordt en dat er dan ook nog wat tijd overblijft om eventueel aan de mountainbike of racefiets te sleutelen, mocht deze niet helemaal werken zoals zou moeten. Wil je al een dag eerder naar Canazei komen? Of vind je het juist leuk om na afloop nog een of twee nachten vast te plakken aan je verblijf? Dan kunnen wij op verzoek deze extra reservering met het hotel verzorgen.


Prijzen

Wat krijg ik voor mijn geld:

 • een schitterend 4 sterren hotel met 4 overnachtingen bij de 3-daagse en 5 overnachtingen bij de 4-daagse vakantie
 • elke dag vol pension service, d.w.z. ontbijtbuffet, lunchpakket en 4-5 gangen diner
 • namiddagsnack met taarten- en dessertbuffet
 • wellness & beauty arrangement met gebruik van zwembad, sauna, Turks stoombad met diverse vruchtensappen en kruidentheeselectie
 • vrij gebruik fitness en cardio
 • gratis Wi-Fi
 • vrij parkeren op eigen parkeerplaats
 • stalling fietsen in een bewaakte garage
 • betaling BTW en plaatselijk geldende toeristenbelastingen
 • tijdens de gehele reis blijven dezelfde enthousiaste gidsen bij de groep met maximaal 15 deelnemers
 • elke dag verschillende uitgekiende routes met een hoog belevingsgehalte
 • gebruik vooringestelde Garmin GPS toestellen
 • elke avond een uitgebreide briefing met routepresentatie op de beamer
 • 10% korting op de MTB Xperience clinics die in 2018 geboekt worden

Wat is niet bij de prijs inbegrepen:

 • reiskosten en vervoer fietsen NL-Italië vice-versa
 • consumpties gedurende de vakantie
 • reis- en annuleringsverzekering

nb wij zijn blij met elke boeking en rekenen GEEN boekingskosten. Ook niet bij extra bijboekingen of andere veranderingen


Accommodatie en verzorging

We zijn stiekem best wel trots op de accommodatie die we tijdens deze clinic kunnen aanbieden. Het vier sterren Hotel la Cacciatora ligt midden in het Alba di Canazei Fassatal en dit familiehotel is zijn vier sterren zeker dubbel en dwars waard. Wanneer je overdag het uiterste uit jezelf haalt, dan is er niks mooier om 's avonds te kunnen genieten van alle luxe en comfort en de uitstekende Italiaanse keuken die hotel la Cacciatora te bieden heeft.
Alle 2-, 3- en 4-persoonskamers zijn smaakvol in Tiroler stijl ingericht en er kan onbeperkt gebruik worden gemaakt van alle Fitness, Cardio en Wellness & Beauty mogelijkheden, zoals zwembad, Turks stoombad, sauna, bubbelbad etc.
De Italiaanse keuken verzorgt elke dag de lekkerste gerechten tijdens het ontbijtbuffet en het vier gangen diner. Wijn- en Grappaliefhebbers kunnen 's avonds hun hart ophalen door een van de vele smaakvolle wijnen of Grappa's te kiezen uit de wijnkelder die met recht de trots van de familie is.
Niet voor niets vinden we dit hotel op en top verwennerij in de Dolomieten. Neem zeker even een kijkje op de website van het hotel.

We hebben in dit hotel de beschikking over 2-, 3- of 4-persoonskamers. Het is mogelijk om op verzoek tegen een meerprijs 1-persoonskamers te boeken. We proberen bij de indeling van de kamers rekening te houden dat deelnemers uit één groep zoveel mogelijk bij elkaar op de kamer(s) komen te liggen. De fietsen kunnen elke avond in de parkeergarage van het hotel gestald worden en er is de mogelijkheid om daar aan de fiets te sleutelen.


Boeken en betaling

Zodra je een boeking maakt, ontvang je een reserveringsbevestiging met een voorschotnota van 50% van het totaalbedrag. Pas na betaling van dit voorschotbedrag is de boeking definitief. Mocht deze betaling achterwege blijven, dan zijn we vrij om de reservering te annuleren en de vrijgekomen plek(ken) weer aan andere geïnteresseerden aan te bieden.
Het resterende bedrag (50%) dient uiterlijk 60 dagen voor aanvang betaald te worden.
Zodra een boeking is gedaan ontvang je van ons een drietal documenten die je aandachtig moet nalezen en eventueel moet ondertekenen. Mocht je na het lezen van deze documenten toch afzien van deze mountainbike vakantie, dan is dit binnen 14 dagen van verzenden van de documenten geheel kosteloos mogelijk.


Voorwaarden

Het is aan ons de taak om je een onvergetelijke mountainbike vakantie in de Dolomieten te bezorgen. Dit doen we graag en daarom hebben we een paar eenvoudige voorwaarden die tijdens deze MTB-vakantie onze leidraad zijn. Dit werkt voor ons prettig en het geeft jouw duidelijkheid.

 • We verwachten dat je fit genoeg bent om in bergachtig gebied te kunnen fietsen.
 • Onze gidsen zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma. Alle gidsen zijn getraind om het risico op verwondingen, calamiteiten en/of ongelukken zo veel mogelijk te voorkomen.
 • Morgenstond heeft goud in de mond. We starten daarom ook tussen 08.00 en 08.30. Mocht de komende dagetappe het toelaten dan kan hier in sommige gevallen van afgeweken worden.
 • Rond het middaguur stoppen we voor een lunch op de route.
 • "Samen uit, samen thuis" houden we graag hoog in het vaandel. In sommige gevallen kan in overleg met de groep gekozen worden om de groep in twee kleinere groepen op te splitsen, zodat iedereen toch op zijn of haar niveau kan blijven fietsen.
 • Onze gidsen zijn ervaren in het fietsen in bergachtige omstandigheden en hebben een grote verantwoordelijkheid richting de deelnemers. De gids is ook degene die de leiding heeft en beslissingen neemt die iedereen moet opvolgen.
 • Voor deelname aan onze buitenlandse reizen is het verplicht om een reisverzekering met dekking voor extreme sporten af te sluiten. Ook ziekte en verwondingen moeten binnen de dekking vallen.
 • MTB Xperience en haar gidsen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor ongelukken, ziektes en andere ongemakken.
 • Deelname aan onze reizen is geheel op eigen risico. MTB Xperience, haar gidsen en eventuele andere betrokken derde partijen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen die voor, tijdens of na de reis worden veroorzaakt door de deelnemer zelf of een derde partij.

Algemene voorwaarden MTB Xperience

De volledige algemene voorwaarden van MTB Xperience kun je hier downloaden