Mountainbike vakantie in Saalbach Hinterglemm/Maria Alm, Oostenrijk

Saalbach Hinterglemm/Maria Alm ligt midden in de Pinzgauer Alpen in het Oostenrijkse Salzburger Land en is het grootste aaneengesloten mountainbikegebied van Oostenrijk. Of je nu op zoek bent naar korte uitstapjes, lange dagtouren of avontuurlijke singletrails, in dit geweldige berglandschap, met de meest mooie meren, vindt iedereen altijd wel iets voor zijn of haar gading! Het mountainbiken door dit schitterende natuurgebied is één van de bouwstenen die jou deze week dé ultieme mountainbike beleving zal geven. Saalbach Hinterglemm, Maria Alm, Saalfelden Leogang en Zell am See Kaprun zijn 4 top regio’s waar we over uitdagende paden volop aan de techniek kunnen werken! Het gebied is doorspekt met paden, trails en schrotterpistes waardoor er hier veel mogelijkheden voor onze dagtochten zijn en deze mountainbike vakantie daarom ook geschikt is voor zowel de beginnende als de (ver)gevorderde mountainbiker. We kunnen gebruik maken van meer dan 400 km aan mountainbikepaden en avontuurlijke singletrails.

In Saalbach Hinterglemm/Maria Alm, waar in het winterseizoen ski- en snowboardfans thuis zijn, ligt in de zomer een gigantisch netwerk aan paden en trails op je te wachten. Zo kun je in de zomer gebruik maken van de speciale Joker Card. Met deze liftpas maken we handig gebruik van de vele comfortabele kabelbanen om bijvoorbeeld de Big 5 Bike Challenge aan te gaan. 5 liften brengen je naar de 5 hoogste bergen rond Saalbach Hinterglemm, waardoor er ontzettend veel hoogtemeters gewonnen kunnen worden en die dag het accent helemaal op het downhillen kan liggen. Elke dag ligt er een mooie tour over bijvoorbeeld de Hubertalm trail, Bergstadl trail, Wetterkreuz trail of Hackberg trail op ons te wachten.

Jij, de mountainbike en trails, het trio voor een geslaagde vakantie in Saalbach Hinterglemm

Wat je leeftijd ook is, je enduro- of cross-country rijder bent, je beginner of juist gevorderd bent, je uphiller of downhiller bent, de diversiteit van de vele routes maakt Saalbach Hinterglemm/Maria Alm tot een waar paradijs voor elke mountaibiker. Het onvoorstelbare panorama-uitzicht over de Hohe Tauern tot aan de Leogangse Steinbergen zal zeker ook jouw mountainbikehart sneller laten kloppen!
Eigenlijk zijn de mogelijkheden hier bijna onbeperkt en is een week te kort. We beloven je wel dat het een week gaat worden waarbij voldoende adrenaline en endorfine voor de rest van het jaar wordt aangemaakt!!!
Ben je na deze mountainbike vakantie helemaal verslingerd geraakt aan deze tak van mountainbiken? Dan is het de overwegen om na deze week nog een paar dagen langer te blijven. 

afbeelding Oostenrijk - Saalbach Hinterglemm, Regulier
Elke dag ligt er een mooie tour over bijvoorbeeld de Hubertalm trail, Bergstadl trail, Wetterkreuz trail of Hackberg trail op ons te wachten

Interesse? Hoe nu verder

Ga de uitdaging aan en ondervind zelf wat wij als MTB Xperience te bieden hebben. Hieronder lees je alle details die je misschien nodig hebt om te besluiten deze mooie MTB vakantie in Saalbach Hinterglemm/Maria Alm te boeken. We houden ervan om duidelijk te zijn, zodat je vooraf precies weet wat je te wachten staat. Mochten er ondanks alles nog vragen zijn, dan horen we dat natuurlijk graag van jou via het onderstaande contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook, we zijn te bereiken op 050-2069021 of op 06-14418242 (Fokko). Ben je na het lezen van onderstaande informatie overgehaald en wil je boeken, dan kan dat via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.
Wij wensen je in ieder geval veel voorpret en hopen dat we in 2018 samen met jou over de meest adembenemende trails door de Pinzgauer Alpen fietsen.

Waar ga je aan beginnen

Elke dag kun je onder begeleiding van onze mountainbikegidsen genieten van mooiste routes door de Pinzgauer Alpen. Alle routes starten vanuit de thuisbasis Sonnberg Lodge, dat midden in de Maria Alm en op korte afstand van Saalbach en Hinterglemm ligt. Afhankelijk van de groep, niveau en wensen stellen we elke dag een op maat gemaakte dagtocht samen. Eten wordt volledig verzorgd tijdens deze vakantie, waardoor je voor, tijdens en na elke mountainbiketour lekker kunt genieten en ontspannen.

afbeelding Oostenrijk - Saalbach Hinterglemm, Regulier
We kunnen gebruik maken van meer dan 400 km aan mountainbikepaden en avontuurlijke singletrails


Data 2018

Hieronder vind je alle geplande data voor de Saalbach Hinterglemm/Maria Alm mountainbike vakantie. Mocht je met een eigen groep van 6 of meer personen willen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om een eigen week te plannen. Neem in dat geval gerust contact met ons op.

 • 30 juni-6 juli, minimaal 6 en maximaal 8 mountainbikers
 • 4-10 aug, minimaal 6 en maximaal 8 mountainbikers

Hoe ziet het programma eruit

Deze mountainbike vakantie wordt geboekt voor 7 dagen, waarbij rekening is gehouden met de aankomst- en vertrekdata. We zullen elke dag een mooie route uitstippelen, afhankelijk waar behoefte aan is. Elke avond geven we een briefing over de plannen van de volgende dag en welke route we gaan fietsen. Planning is om tussen 8.30 en 9.30 te ontbijten en rond 10.00 en 10.30 te vertrekken voor de dagtocht. Variërend per dag zullen we tussen de 3,5 en 6 uur aan het fietsen zijn, uiteraard stoppen we onderweg voor de lunch en nemen we de tijd voor een aantal fotomomenten met prachtige vergezichten.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Zaterdag: aankomstdag, voorbereidingen, avondeten en briefing
 • Zondag: dagtocht van 30 - 40 km
 • Maandag: dagtocht 40 - 50 km
 • Dinsdag: dagtocht 50 - 60 km
 • Woensdag: dagtocht 50 - 60 km
 • Donderdag: dagtocht 25 - 30 km
 • Vrijdag: terugreis

Het is bij ons gebruikelijk dat iedereen op zaterdag om uiterlijk 17.00 uur in de Sonnberg Lodge is gearriveerd, zodat we om 19.00 gezamenlijk kunnen beginnen aan het avondeten en we aansluitend de eerste briefing kunnen geven. Degene die eerder willen aanreizen kunnen eventueel omstreeks 14.00 uur, onder begeleiding van de gids(en), alvast een klein opwarmrondje door het gebied maken. Het heeft ons in het verleden geleerd dat dit rondje erg gewaardeerd wordt en dat er dan ook nog tijd overblijft om eventueel aan de mountainbike te sleutelen, mocht deze niet helemaal werken zoals zou moeten. Wil je een dag eerder naar Sonnberg komen of vind je het juist leuk om er na afloop nog één of twee nachten aan vast te plakken? Dan kunnen wij op verzoek deze extra reservering met bij de Sonnberg Lodge verzorgen.

afbeelding Oostenrijk - Saalbach Hinterglemm, Regulier
Variërend per dag zullen we tussen de 3,5 en 6 uur aan het fietsen zijn, uiteraard met stops voor de lunch en prachtige vergezichten


Prijzen

Deze mountainbike vakantie kost €. 695,00 per persoon

Wat krijg ik voor mijn geld:

 • Een 7-daagse met 6 overnachtingen in een 2-4 persooonskamer
 • 5 dagprogramma's zoals hierboven omschreven
 • Elke dag ontbijtbuffet en avondeten (3 gangen)
 • Gratis Wi-Fi
 • Vrij parkeren op eigen parkeerplaats
 • Stalling fietsen in een skikelder en er is een extra ruimte voor onderhoud en reparatie
 • Betaling BTW en plaatselijk geldende toeristenbelastingen
 • Tijdens de gehele reis blijven dezelfde enthousiaste gidsen bij de groep met maximaal 16 deelnemers
 • Uitgekiende routes met een hoog belevingsgehalte
 • Elke avond een uitgebreide briefing
 • 10% korting op de overige MTB Xperience vakanties die in 2018 geboekt worden


Wat is niet bij de prijs inbegrepen?

 • Reiskosten en vervoer fietsen Nederland-Oostenrijk vice-versa
 • Consumpties gedurende de vakantie
 • Eventuele liftpassen
 • Lunches op de route
 • Reis- en annuleringsverzekering

nb wij zijn blij met elke boeking en rekenen GEEN boekingskosten. Ook niet bij extra bijboekingen of andere veranderingen


Accommodatie en verzorging

Tijdens deze mountainbikevakantie in Oostenrijk verblijven we de Sonnberg Lodge. Deze authentieke Oostenrijkse Lodge ligt tegen het centrum van het dorp Maria Alm en de Nederlandse uitbaters Bart en Claudia ontvangen jullie graag als Nederlandse mountainbikegast. Door de centrale ligging van het hotel kun je de hele dag vanaf het terras of jouw balkon van de zon kunt genieten. Al is het hotel de afgelopen jaren flink gemoderniseerd, de Oostenrijkse sfeer en flair is zeker gebleven en heb je vanuit het hotel een prachtig panorama-uitzicht over de Pinzgauer Alpen! Het parkeren op de parkeerplaatsen bij het hotel is uiteraard gratis, net als het gebruik van de Wi-Fi. Voor de mountainbikes kunnen we gebruiken maken een fietswasplaats en een afgesloten fiets-kelder met voldoende ruimte om de fietsen te onderhouden en te repareren.
Jouw fietskleding kan tegen een kleine vergoeding ‘s avonds gewassen worden, zodat je ‘s ochtends gelijk weer met een fris setje kleding van start kunt gaan. Ontbijten en dineren doen we in de gezellige authentieke Stube van de Sonnberg Lodge, waar de huisbar en wijnkast altijd goed gevuld zijn. Na afloop van een intensieve dag kun je dan ook in deze Stube lekker bijkomen en nagenieten van alle belevingen van de dag.
Het hotel heeft 2-, 3- en 4-persoonskamers met eigen badkamer en toilet. We proberen bij de indeling van de slaapplaatsen rekening te houden dat de deelnemers uit 1 groep zoveel mogelijk bij elkaar op 1 kamer komen te liggen.
Het ontbijt en diner worden volledig verzorgd tijdens deze vakantie, waardoor je voor en na elke mountainbiketour lekker kunt genieten en ontspannen.

afbeelding Oostenrijk - Saalbach Hinterglemm, Regulier


Boeken en betaling

Zodra je een boeking maakt, ontvang je per mail een reserveringsbevestiging met een voorschotnota van 50% van het totaalbedrag. Pas na betaling van dit voorschotbedrag is de boeking definitief. Mocht deze betaling achterwege blijven, dan zien wij dat als een kostenloze annulering en zijn we vrij om de vrijgekomen plek weer aan een andere geïnteresseerden aan te bieden. Het resterende bedrag (50%) dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang betaald te worden. Zodra de boeking is gedaan ontvang je van ons een drietal documenten die je rustig kunt naleze. Mocht je na het lezen van deze documenten toch willen afzien van deze mountainbike vakantie, dan is dit binnen 14 dagen na het verzenden van de documenten geheel kosteloos mogelijk.


Voorwaarden

Het is aan ons de taak om je een onvergetelijke mountainbike vakantie te bezorgen. Dit doen we graag en daarom hebben we een paar eenvoudige punten die onze leidraad zijn. Dit werkt voor ons prettig en voor jou geeft het duidelijkheid.

 • We verwachten dat je fit genoeg bent om in bergachtig gebied te kunnen fietsen
 • Onze gidsen zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het schema. Alle gidsen zijn getraind om het risico op verwondingen, calamiteiten en/of ongelukken zo veel mogelijk te voorkomen
 • Rond het middaguur stoppen we voor de lunch op de route
 • "Samen uit, samen thuis" houden we graag hoog in het vaandel. In sommige gevallen kan in overleg met de groep ervoor gekozen worden om de groep in twee kleinere groepen op te splitsen, zodat iedereen toch op zijn of haar niveau kan blijven fietsen
 • Onze gidsen zijn ervaren in het fietsen in bergachtige omstandigheden en hebben een grote verantwoordelijkheid richting de deelnemers. De gids is ook degene die de leiding heeft en beslissingen neemt die iedereen moet opvolgen
 • Voor deelname aan onze buitenlandse reizen is het verplicht om een reisverzekering met dekking voor extreme sporten af te sluiten. Ook ziekte en verwondingen moeten binnen de dekking vallen
 • MTB Xperience en haar gidsen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor ongelukken, ziektes en andere ongemakken
 • Deelname aan onze reizen is geheel op eigen risico. MTB Xperience, haar gidsen en eventuele derde betrokken partijen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen die voor, tijdens of na de reis worden veroorzaakt door de deelnemer zelf of een derde partij

Algemene voorwaarden MTB Xperience

De volledige algemene voorwaarden van MTB Xperience kun je hier downloaden

afbeelding Oostenrijk - Saalbach Hinterglemm, Regulier
We kunnen gebruik maken van meer dan 400 km aan mountainbikepaden en avontuurlijke singletrails