Mountainbike downhill vakantie in Saalbach Hinterglemm, Oostenrijk

Vrijheid kent in de Alpen geen grenzen en zeker niet in de omgeving van Saalbach Hinterglemm. Stop met zoeken naar de ultieme mountainbike ervaring, want de weg naar de totale freeride/downhill vrijheid in de bergen hebben wij voor jou in Saalbach Hinterglemm gevonden. Geen belemmeringen meer, alleen jij en de mountainbike. Tot op de laatste vezel gemotiveerd om steeds beter en sneller de volgende bocht af te tikken. Geen beklimming is te steil, geen afdaling te lang. De berglift wordt tijdens deze week je beste vriend. Alleen zo krijg je de broodnodige rust om bij te komen van je fysieke en mentale inspanningen. Boven aangekomen pak je vol goede moed een diepe teug verse berglucht, zet je de integraalhelm weer op en maakt je je klaar om te genieten van één van de legendarische afdalingen rond Saalbach Hinterglemm. 

Saalbach Hinterglemm staat voor de freerider en downhiller eigenlijk steeds meer synoniem aan een ‘way of Life’. Het Bike-Circus in Saalbach Hinterglemm is inmiddels tot ver buiten de landsgrenzen een begrip geworden en de trails behoren tot de top 3 van de meeste uitdagende en mooiste routes van Europa. In dit gebied is er aan iedereen gedacht; voor de beginners of de warming-up is er de Milka Line, aan de andere kant van de vallei kronkelt de Pro-Line weer spectaculair omlaag en met de X-Line Challenge gaan ze net weer een stapje verder en wordt de tijd van elke run gemeten. Het meest tot de verbeelding sprekende parcours is de Hacklberg Trail. Vanaf de start leidt de route je door Almen en over bospaden naar de nieuwe Hacklberg 2.0 trail om uiteindelijk over de Buchegg Trail verder te gaan. Dit is een monster van een downhill. Meer dan 10 kilometer 1.000 hoogtemeters plezier van de bovenste plank. In 2015 heeft deze trail het zelfs tot een plekje in de top 10 van de mooiste downhills ter wereld weten te schoppen!

afbeelding Oostenrijk-Saalbach Hinterglemm, Downhill
Elke dag ligt er een mooie tour over bijvoorbeeld de Hubertalm trail, Bergstadl trail, Wetterkreuz trail of Hackberg trail op ons te wachten


De Big Five of Big Three Challenge is voor de meeste freeriders en downhillers het hoogtepunt van de week. De Big Five verbindt 5 liften en 5 bergtoppen met elkaar voor een XXL ervaring. De Big Three doet het met 3 liften en 3 bergtoppen net iets rustiger aan. Beide dagtochten staan garant voor een waardige afsluiter van deze prachtige mountainbikeweek. 

Jij, de mountainbike en de trails, het trio voor een geslaagde vakantie in Saalbach-Hinterglemm

Eigenlijk zijn de mogelijkheden hier bijna onbeperkt en is een week te kort. We beloven je wel dat het een week gaat worden waarbij voldoende adrenaline en endorfine voor de rest van het jaar wordt aangemaakt!!!
Ben je na deze mountainbike downhill/freeride week helemaal verslingerd geraakt aan deze tak van mountainbiken? Al onze downhill/freeride vakanties zijn een week voor een Glemmride Bike Festival gepland. Drie dagen lang genieten van de meest spectaculaire shows, actie en spanning!

afbeelding Oostenrijk-Saalbach Hinterglemm, Downhill
Tot op de laatste vezel gemotiveerd om steeds beter en sneller de volgende bocht af te tikken


Interesse? Hoe nu verder

Ga de uitdaging aan en ondervind zelf wat wij als MTB Xperience te bieden hebben. Hieronder lees je alle details die je misschien nodig hebt om te besluiten deze mooie downhill/freeride vakantie in Saalbach Hinterglemm te boeken. We houden ervan om duidelijk te zijn, zodat je vooraf precies weet wat je te wachten staat. Mochten er ondanks alles nog vragen zijn, dan horen we dat natuurlijk graag van jou via het onderstaande contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook, we zijn over het algemeen altijd wel te bereiken op 06-14418242(Fokko) of 06-295477520(Han). Ben je na het lezen van onderstaande informatie overgehaald en wil je boeken, dan kan dat via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.
Wij wensen je in ieder geval veel voorpret en hopen dat we in 2017 samen met jou over de meest spectaculaire trails door het Bike-Circus in Saalbach Hinterglemm fietsen.

Waar ga je aan beginnen

Elke dag kun je onder begeleiding van onze mountainbikegidsen genieten van de mooie trails en downhills door de Pinzgauer Alpen. Alle routes starten vanuit de thuisbasis Glemm Lodge, dat mooi tussen Saalbach en Hinterglemm in ligt. Afhankelijk van de groep, niveau en wensen stellen we elke dag een op maat gemaakte programma samen. Eten wordt volledig verzorgd tijdens deze vakantie, waardoor je voor, tijdens en na elke enerverende dag lekker kunt genieten en ontspannen.

afbeelding Oostenrijk-Saalbach Hinterglemm, Downhill
Elke dag kunnen we met de Jokercard volop gebruik maken van de trails op Bike-Circus Saalbach Hinterglemmtrails


Data 2017

Hieronder vind je alle geplande data voor de Saalbach Hinterglemm freeride/downhill vakantie. Mocht je met een eigen groep van 6 of meer personen willen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om een eigen week te plannen. Neem in dat geval gerust contact met ons op.

 • 1-7 juli, minimaal 6 en maximaal 12 mountainbikers

Hoe ziet het programma eruit

Deze freeride/downhill vakantie wordt geboekt voor 7 dagen, waarbij rekening is gehouden met de aankomst- en vertrekdata. Afhankelijk van het niveau en de behoefte stellen we voor elke dag een programma samen. Elke avond geven we een briefing over de plannen van de volgende dag en welke trails we gaan fietsen. Planning is om tussen 8.30 en 9.30 te ontbijten en rond 10.00 en 10.30 te vertrekken voor de dagtocht. Variërend per dag zullen we tussen de 3,5 en 5 uur intensief bezig zijn op de trails van Bike-Circus Saalbach Hinterglemm. Onze instructeurs zorgen ervoor dat er dat je in no-time de technieken van het down-hillen onder de knie krijgt, zodat je elke dag onbeperkt over de mooie en uitdagende parktrails kunt rijden. Op deze manier leer je in een paar dagen de skills om op een verantwoorde en veilige manier over de verschillende trails te fietsen. Het programma is zo samengesteld dat zowel een gemiddelde biker als een mountainbiker met meer ervaring in de bergen en het downhillen aan hun trekken komen.
Op een aantal avonden is er de mogelijkheid om na het avondeten een clinic/workshop/lezing te volgen. Op deze manier haal je het maximale uit deze week en kun je overdag het geleerde gelijk in de praktijk brengen.

Uiteraard stoppen we onderweg voor de lunch en nemen we de tijd voor de fotomomenten met prachtige vergezichten.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Zaterdag: aankomstdag, voorbereidingen, avondeten en algemene briefing
 • Zondag: Back to the Basic day, clinic op pump track daarna Milka Line en in de avond clinic algemeen onderhoud
 • Maandag: the Real Deal day, Milka Line, Panorama Trail, Blue Line en in de avond theorie downhill/freeride technieken
 • Dinsdag: Kombocht Mania day, Hackelbergtrail, Blueline, Z line en in de avond videoanalyse kombochten/wallride
 • Woensdag: Bring it to the next level day, Pro line, X line en in de avond clinic afstellen, remmen, versnellingen en vering
 • Donderdag: Jump day = fun day, Bike Park Leogang en in de avond weekafsluiting met foto's en video's 
 • Vrijdag: terugreis

Het is bij ons de regel dat iedereen op zaterdag om uiterlijk 17.00 uur in de Glemm Lodge is gearriveerd zodat we om 19.00 gezamenlijk kunnen beginnen aan het avondeten en we aansluitend de eerste briefing kunnen geven. Degene die eerder willen aanreizen kunnen eventueel omstreeks 14.00 uur, onder begeleiding van de gids(en), alvast een klein opwarmrondje door het gebied maken. Het heeft ons in het verleden geleerd dat dit rondje erg gewaardeerd wordt en dat er dan ook nog tijd overblijft om eventueel aan de mountainbike te sleutelen, mocht deze niet helemaal werken zoals zou moeten. Wil je een dag eerder naar Saalbach Hinterglemm komen of vind je het juist leuk om er na afloop nog één of twee nachten aan vast te plakken? Dan kunnen wij op verzoek deze extra reservering met bij de Glemm Lodge verzorgen.

afbeelding Oostenrijk-Saalbach Hinterglemm, Downhill
Boven aangekomen pak je vol goede moed een diepe teug verse berglucht, zet je de integraalhelm weer op en maakt je je klaar om te genieten van één van de legendarische afdalingen rond Saalbach Hinterglemm


Prijzen

Deze mountainbike vakantie kost €. 725,00 per persoon

Wat krijg ik voor mijn geld:

 • Een 7-daagse downhill/freeride vakantie met 6 overnachtingen in een 2-4 persooonskamer
 • 5 dagprogramma's als hierboven omschreven
 • Elke dag ontbijt, lunch/picknick en avondeten (3 gangen)
 • Gratis Wi-Fi
 • Joker Card voor onbeperkt toegang tot de liften rondom Saalbach Hinterglemm
 • 1 dagkaart liftpas Bikepark Leogang
 • Een avondworkshop fietsonderhoud
 • Een avond met video analyse
 • Vrij parkeren op eigen parkeerplaats
 • Stalling fietsen in een skikelder en er is een extra ruimte voor onderhoud en reparatie
 • Betaling BTW en plaatselijk geldende toeristenbelastingen
 • Tijdens de gehele reis blijven dezelfde enthousiaste gidsen bij de groep met maximaal 12 deelnemers
 • Uitgekiende routes met een hoog belevingsgehalte
 • Elke avond een uitgebreide briefing
 • 10% korting op de overige MTB Xperience clinics die in 2017 geboekt worden


Wat is niet bij de prijs inbegrepen?

 • Reiskosten en vervoer fietsen Nederland-Oostenrijk vice-versa
 • Consumpties gedurende de vakantie
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Huur downhill fiets, vanaf €. 60,00 per dag
 • Huur downhill safety bodyprotection set (integraal helm, body beschermer, knie- en elleboog bescherming), vanaf €. 16,00 per dag
 • Extra dagpassen Bike Park Leogang. In de bovengenoemde prijs is 1 dagpas voor Bike Park Leogang opgenomen voor de donderdag Jump day. 

nb 1: Je kunt met eigen downhill fiets deelnemen aan deze downhill/freeride week.
nb 2 : Het is verplicht om een safety bodyprotection set te dragen tijdens de
nb 3:  Wij zijn blij met elke boeking en rekenen GEEN boekingskosten. Ook niet bij extra bijboekingen of andere veranderingen

afbeelding Oostenrijk-Saalbach Hinterglemm, Downhill
Saalbach Hinterglemm staat voor de freerider en downhiller eigenlijk steeds meer synoniem aan een ‘way of Life’. Het Bike-Circus in Saalbach Hinterglemm is inmiddels tot ver buiten de landsgrenzen een begrip geworden en de trails behoren tot de top 3 van de meeste uitdagende en mooiste routes van Europa


Accommodatie en verzorging

Tijdens deze mountainbikevakantie in Oostenrijk verblijven we in de Glemm Lodge. Deze authentieke Lodge wordt sinds 2012 door het Nederlandse stel Bart en Claudia uitgebaat en zij ontvangen jullie graag als Nederlandse mountainbikegast. De Lodge is gelegen op de zonnige zuidkant van het Glemmtal, waardoor je de hele dag vanaf het terras of jou balkon van de zon kunt genieten. Al is de Lodge de afgelopen jaren flink gemoderniseerd, de Oostenrijkse sfeer is gebleven en heb je vanuit de Lodge een prachtig panorama-uitzicht over de Pinzgauer Alpen!
Het parkeren op de parkeerplaatsen bij de Lodge is uiteraard gratis, net als het gebruik van de Wi-Fi.
Voor de mountainbikes kunnen we gebruiken maken een fietswasplaats en een afgesloten fietskelder met voldoende ruimte om de fietsen te onderhouden en te repareren.
Jouw fietskleding kan tegen een kleine vergoeding ‘s avonds gewassen worden, zodat je ‘s ochtends gelijk weer met een fris setje kleding van start kunt gaan. Ontbijten en dineren doen we in de gezellige authentieke Stube van de Glemm Lodge waar de huisbar en wijnkast altijd goed gevuld zijn. Na afloop van een intensieve dag kun je in deze Stube dan ook lekker bijkomen en nagenieten van alle belevingen van die dag.
De Lodge heeft 2-, 3- en 4-persoonskamers met eigen badkamer en toilet. We proberen bij de indeling van de slaapplaatsen rekening te houden dat deelnemers uit 1 groep zoveel mogelijk bij elkaar op 1 kamer komen te liggen.

afbeelding Oostenrijk-Saalbach Hinterglemm, Downhill


Boeken en betaling

Zodra je een boeking maakt, ontvang je per mail een reserveringsbevestiging met een voorschotnota van 50% van het totaalbedrag. Pas na betaling van dit voorschotbedrag is de boeking definitief. Mocht deze betaling achterwege blijven, dan zijn we vrij om de reservering te annuleren en de vrijgekomen plek aan een andere geïnteresseerde aan te bieden. Het resterende bedrag (50%) dient uiterlijk 60 dagen voor aanvang betaald te worden. Zodra de boeking is gedaan ontvang je van ons een drietal documenten die je aandachtig moet nalezen en eventueel moet ondertekenen. Mocht je na het lezen van deze documenten toch willen afzien van deze mountainbike vakantie, dan is dit binnen 14 dagen na het verzenden van de documenten geheel kosteloos mogelijk.


Voorwaarden

Het is aan ons de taak om je een onvergetelijke mountainbike vakantie te bezorgen. Dit doen we graag en daarom hebben we een paar eenvoudige punten die onze leidraad zijn. Dit werkt voor ons prettig en voor jou geeft het duidelijkheid.

 • We verwachten dat je fit genoeg bent om in bergachtig gebied te kunnen fietsen
 • Onze gidsen zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het schema. Alle gidsen zijn getraind om het risico op verwondingen, calamiteiten en/of ongelukken zo veel mogelijk te voorkomen
 • Rond het middaguur stoppen we voor de lunch op de route
 • "Samen uit, samen thuis" houden we graag hoog in het vaandel. In sommige gevallen kan in overleg met de groep ervoor gekozen worden om de groep in twee kleinere groepen op te splitsen, zodat iedereen toch op zijn of haar niveau kan blijven fietsen
 • Onze gidsen zijn ervaren in het fietsen in bergachtige omstandigheden en hebben een grote verantwoordelijkheid richting de deelnemers. De gids is ook degene die de leiding heeft en beslissingen neemt die iedereen moet opvolgen
 • Voor deelname aan onze buitenlandse reizen is het verplicht om een reisverzekering met dekking voor extreme sporten af te sluiten. Ook ziekte en verwondingen moeten binnen de dekking vallen
 • MTB Xperience en haar gidsen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor ongelukken, ziektes en andere ongemakken
 • Deelname aan onze reizen is geheel op eigen risico. MTB Xperience, haar gidsen en eventuele derde betrokken partijen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen die voor, tijdens of na de reis worden veroorzaakt door de deelnemer zelf of een derde partij.
 • Alleen onder toezicht van onze instructeurs vallen de deelnemers onder de verantwoordelijkheid van MTB Xperience. Eigen geplande uitstapjes voor of na het dagprogramma zijn altijd voor eigen risico. 

Algemene voorwaarden MTB Xperience

De volledige algemene voorwaarden van MTB Xperience kun je hier downloaden

afbeelding Oostenrijk-Saalbach Hinterglemm, Downhill
Uiteraard stoppen we onderweg voor de lunch en nemen we de tijd voor de fotomomenten met prachtige vergezichten.