South African mountainbike Xperience, Western Cape

Voor velen is het mountainbiken inmiddels een alledaagse bezigheid en een soort way of life geworden. Of je nu elke dag of alleen in het weekend op de mountainbike zit, de paden in jouw omgeving of ook routes in het buitenland onveilig maakt, iedereen ervaart het mountainbiken als een stuk ontspanning, uitdaging en avontuur. Het avontuurlijke zit hem erin dat je onderweg één met de natuur kunt zijn en helemaal zelf kunt bepalen waar jij die dag langs rijdt. Over trails door dichte bossen, over landwegen met mooie vergezichten, door de heuvels of juist over de bergen, dicht bij huis of in het buitenland. Als je in een land de natuur en de omgeving van dichtbij wilt meemaken, dan is er bijna geen betere manier om dat te doen met de mountainbike. Een deelname aan de Cape Epic in 2015 heeft ons razend enthousiast gemaakt over de mogelijkheden die de Western Cape mountainbikers te bieden heeft. Een land ver van huis met een eeuwenoude cultuur die één en al historie uitademt. Het belangrijkste voor de mountainbiker zijn uiteraard de uitdagende mountainbiketrails die hier alle ingrediënten bieden voor een onvergetelijke mountainbikevakantie.

De Western Cape in Zuid-Afrika is doorspekt met trails, bospaden, muletracks en Jeeptracks, waardoor er hier ontelbare mogelijkheden zijn om elke dag weer met een hele andere beleving en herinnering af te sluiten. Plaats dat eens in de prachtige natuur met adembenemende vergezichten, ruige bergtoppen en afwisselende glooiende landschappen, en je hebt al snel de beste ingrediënten voor zowel de beginnende als de wat meer ervarene mountainbiker. Hier vindt iedereen elke dag wel een uitdaging in de mooie lange afdalingen, singletrails en variërende beklimmingen. In de Western Cape liggen duizenden kilometers trails en uitgepijlde mountainbikeroutes op ons te wachten en kunnen we gebruik maken van de vele trailparken die de Westkaap rijk is. De jaargetijden in Zuid-Afrika zijn tegengesteld aan die van Nederland. Of je nu kiest voor een reis in april/mei of september/oktober, beide keren is het hier vaak mooi, mild en constant weer en heb je ideale omstandigheden voor een geslaagde mountainbikevakantie in een verrassend mooi gebied.

We verblijven tijdens deze mountainbikevakantie 8 dagen in Guesthouse Berrydell. Deze schitterende accommodatie ligt midden in Somerset West en is voor ons de perfecte uitvalsbasis om elke dag dit deel van Zuid-Afrika op de mountainbike te verkennen. Somerset ligt op ca 50 kilometer van Capetown en aan de voet van de Heldergbergregio, in de volksmond ook wel de Hottentots Holland Mountains genoemd, en maakt deel uit van het Werelderfgoed van de UNESCO. Guesthouse Berrydel biedt naast een intensieve dag op de mountainbike genoeg mogelijkheden om ook na afloop heerlijk te kunnen ontspannen. In het voorjaar en de nazomer is het door het mediterrane klimaat in de Westkaap altijd aangenaam warm. Het klimaat van de Western Cape wordt sterk beïnvloed door de zeestromen die langs het Kaapse Schiereiland lopen en de achterliggende bergen van Heldenbergregio. Hierdoor heerst er een gematigd klimaat met veel warme, zonnige en droge dagen. 

In de Westkaap kunnen we genieten van de meest waanzinnige trails met een mix tussen zee, strand, bos, wijngaarden en oude Zuid-Afrikaanse dorpjes en nederzettingen. Stevige klimmen en razendsnelle afdalingen, steile haarspeldbochten en stenige bospaden wisselen elkaar hier tijdens de 6 fietsdagen in hoog tempo af. De beloning is nooit ver weg, voordat je het weet heb je de azuurblauwe Atlantische Oceaan, Tafelberg en de Mosselbaai alweer in het vizier en kun je heerlijk genieten van een lunch op één van de vele bijzondere locaties die wij voor jullie gevonden hebben. 

afbeelding South African Xperience
In de Westkaap kunnen we genieten van de meest waanzinnige trails met een mix tussen zee, strand, bos, wijngaarden en oude Zuid-Afrikaanse dorpjes en nederzettingen.


Interesse? Hoe nu verder

Ga de uitdaging aan en beleef zelf wat wij als MTB Xperience in Zuid-Afrika uitgewerkt hebben. Hieronder lees je alle details die je misschien nodig hebt om te besluiten deze mooie MTB-vakantie in de Westkaap te boeken. We houden ervan om duidelijk te zijn zodat je vooraf precies weet wat je te wachten staat. Mochten er ondanks alles nog vragen zijn, dan horen we dat natuurlijk graag van jou via het onderstaande contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook, we zijn over het algemeen altijd te bereiken op +31 6 21131510. Ben je na het lezen van onderstaande informatie overgehaald en wil je boeken, dan kan dat via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.
Wij wensen je in ieder geval veel voorpret en hopen dat we in oktober 2019 samen met jou over de meest adembenemende trails door de Westkaap van Zuid-Afrika gaan fietsen.