It giet oan van 2-4 september 2016


Op 2 september 2016 start alweer de vijfde 11 steden MTB Xperience voor mountainbikers vanuit het historische centrum van Dokkum. Het begin van twee- en een halve dag fietsen over voornamelijk onverharde wegen, langs de 11 historische binnensteden van Friesland. Een evenement voor zowel solorijders als teams van twee- en viertallen. Dit lustrum is voorlopig de laatste editie van de 11 Steden MTB Xperience. Na 4 mooie, maar ook erg arbeidsintensieve jaren, hebben we besloten om in 2017 zeker geen 11 Steden te organiseren. In 2017 zullen we ons beraden of er in de toekomst nog een vervolg aan een nieuwe editie gegeven gaat worden. Om deze serie van 5 waardig af te sluiten hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor dit evenement dit jaar breder toegankelijk is. Daarnaast hebben we het parcours voor meer dan 60% aangepast zodat we dit jaar door gebieden komen waar we in de eerdere edities nog niet eerder zijn geweest. Wil je zeker van een startplek zijn, dan adviseren we je snel in te schrijven!

afbeelding 11 Steden MTB Xperience

Route langs alle 11 Friese steden

Het idee achter deze Xperience is een driedaagse mountainbikemarathon voor solorijders en teams van 2 of 4 rijders, die in 3 verschillende dagetappes een route rijden langs alle 11 Friese steden. De route gaat buiten de dorpen en steden voornamelijk over onverharde wegen en paden. Er kunnen maximaal 60 solorijders, 100 teams van 2 rijders en 10 teams van 4 rijders meedoen. Het is niet mogelijk om met een cyclocrosser mee te doen. Solorijders en teams met 2 rijders fietsen de gehele route en teams van 4 rijders moeten altijd minimaal 2 rijders op het parcours hebben.

De route van 360-380 km is opgedeeld in drie dagetappes met twee overnachtingen, midden in het centrum van Burgum op Landgoed Glinstrastate en in Molkwerum in de buurt van Stavoren, op Camping 't Seleantsje. De finish van de marathon is op zondag 4 september, wederom in Dokkum waar we weer onderdeel zijn van de festiviteiten van Dokkumer Admiraliteits dagen.

MTB Xperience organiseert dit unieke evenement voor mountainbikers. Een uitdagende marathon door het prachtige Friese landschap over onverharde wegen en paden. Het is, zoals we zelf zeggen, "een waanzinnige uitdaging in een geweldige omgeving!"

Inschrijven

De inschrijving start op 1 maart 2016  om 21:00 en sluit op 14 augustus 12.00 of als het maximale aantal teams per categorie is bereikt. De minimale leeftijd om mee te doen is 18 jaar. Schrijf je hier in.