Adventure Race door het Friese en Drentse landschap

Raid the North Xperience is een Adventure Race door het Friese en Drentse landschap. In teams van twee leg je binnen 10 uur maximaal 95 kilometer af in 8 verschillende etappes. Deze 8 etappes bestaan uit de onderdelen hardlopen, kanoën, steppen en mountainbiken. Het gaat om een race van maximaal 10 uur en wordt gehouden op zaterdag 29 oktober 2016.

Tijdens de Raid the North is het de bedoeling dat je binnen elke etappe minimaal 50% van alle checkpoints weet te bereiken. Deze checkpoints liggen, hangen en staan soms op de gekste, mooiste en onverwachte locaties, waardoor er soms ook gezwommen of geklommen moet worden. Oriëntatie en kaartlezen komen dus ook om de hoek kijken. Door het bereiken van meer checkpoints, is een hoger aantal punten te verdienen. Verder is er nog een bonus te halen via een aantal zogenaamde bonus checkpoints.

Locatie en overnachten

De start- en finishlocatie is bij de Jongens van Outdoor in Appelscha: een schitterende locatie met alle ingredienten voor een geslaagde AR. Na de registratie bij de Jongens van Outdoor worden de teams met de touringcar vervoerd naar Bakkeveen waar de race dan feitelijk van start gaat. Na een zware tocht en 8 etappes verder, finish je weer in Appelscha, waar je kunt genieten van een heerlijk avondmaal en een leuke prijsuitreiking. Het is mogelijk voorafgaand of na de race te overnachten op bijvoorbeeld Camping de Roggeberg of Camping de Posthoorn.


De inschrijvingen zijn open vanaf 21 juli 2016