Raid the North 2016

Eigenlijk kun je wel stellen dat de roots van MTB Xperience in het Adventure Racing liggen.  Een aantal instructeurs van MTB Xperience hebben een rijk verleden in het Adventure Racing. Zij zijn begonnen in de survivalsport en hierdoor onstond er liefde voor Adventure Racing. Deze instructeurs hebben een flink aantal Nationale races afgetikt en daarnaast gestreden in diverse grote Internationale AR’s over de hele wereld. Ook zijn er in die jaren een aantal deelnames aan Europese- en  Wereld kampioenschappen geweest, zoals de Eco Challenge Borneo, Bimbache Spain, ARWC Portugal, AR Slovenia, Bimbache El Hierro en Bull of Afrika.

Een logisch gevolg was dat we in 2007 onze eerste Adventure Race, onder de naam Falke Raid the North, door Friesland  hebben georganiseerd. Na deze eerste Raid volgden nog de edities in 2008, 2010 en 2011. Door drukte en het opzetten van de 11 Steden MTB Marathons, is de Falke Raid the North in de kast terecht gekomen en zijn er na 2011 geen edities meer geweest. Nu anno 2016 vinden we het weer hoog tijd worden om “onze” Raid the North weer uit de kast te halen, af te stoffen en  weer in volle glorie te herstellen.

Op zaterdag 29 oktober 2016 zal de Raid the North Xperience gehouden worden rondom het nationaal Park het Fries/Drentse Wold. Een nieuwe uitdagende race voor zowel diegene die voor de eerste keer mee gaat doen aan een Adventure Race, als voor de ervaren teams. In teams van twee personen ga je maximaal 10 uur lang een avontuur aan en mag je het maximale uit jezelf en je teamgenoot halen. Met kaart en kompas ga je op jacht naar checkpoints (CP's) die verspreid zijn over het gebied rondom het Fries drentse Wold. Wij zorgen ervoor dat je de mooiste en meest bijzondere plekjes van de omgeving zult zien. Hoe je van de ene CP naar de andere komt, dat ligt helemaal aan jou en je teamgenoot. Tijdens de race zijn er een aantal special tasks ingebouwd waar je extra CP’s mee kunt verdienen. Deze special tasks zijn leuke en uitdagende opdrachten, die heel gevariëerd zijn. Wat de special tasks zijn, wordt pas tijdens de race verteld.

Dit jaar gaan we met de Raid the North Xperience te voet, met de mountainbike, op de kick-bike en over het water, genieten, van het mooie Fryslân!

Ga de uitdaging met ons aan en schrijf je vòòr 15 oktober 2016 in!! Vol = vol