Mountainbike evenementen

Elk jaar organiseert MTB Xperience een aantal leuke evenementen. In 2017 komen een aantal evenementen terug, zoals de Meriada Dutch Cross Country. Ook zijn er nieuwe ideeen voor evenementen, zoals De Bestorming van... in januari 2017. Hieronder nog even een terugblik op een aantal evenementen:

In 2012 begonnen we met de eerste editie van de 11 Steden MTB Marathon. De elfstedentocht rijden op de mountainbike in plaats van op schaatsen! Ook in 2016 was dit weer een succes.

De Nightrides waren ook een ervaring op zich; in het donker door de Friese natuurgebieden rijden. In verband met de rust van de dieren komen de nightrides helaas niet terug, maar het blijft wel een mooie herinnering.

De Merida Dutch Cross Country is een prachtig 24-uurs evenement. De route loopt over de lengte-as van Nederland van Lauwersoog in het hoge noorden van Nederland, naar het drielandenpunt bij Vaals, in het diepe zuiden.

Raid the North Xperience is in 2016 weer georganiseerd, na een paar jaar van afwezigheid. Tijdens deze mooie Adventure Race werden de deelnemers met een touringcar naar een geheime locatie gebracht en begonnen hier aan de acht etappes door het Friese en Drentse landschap. In teams van twee legden de deelnemers 95 kilometer af met als onderdelen: hardlopen, kanoën, steppen en mountainbiken.