Dit nooit weer! Waarom heb ik mij hiervoor ingeschreven? Waarom doe ik dit eigenlijk? Maar op finish is al het leed geleden!!

Een beetje wezenloos fiets je midden in de nacht door de eindeloze duisternis van de Veluwe en kun je uit pure vermoeidheid en pijn maar kwalijk helder denken en schakelt je bewustzijn op standby en je lichaam loopt alweer een tijdje op de noodaggregaat. Een paar uur later rijdt je in een flow over de trails van zuid Limburg, ver over je limiet, tussen hemel en aarde. De adrenaline houdt alert en je hebt maar 1 doel, de finish in Vaals!!

Deze finish speelt al sinds de start in Pieterburen door je hoofd en deze gedachte is de afgelopen 20 uur steeds jou reisgezelschap geweest. Als je na 455 kilometer dan eindelijk in Vaals uit je lijden verlost wordt, dan ben je er waarschijnlijk helemaal klaar mee en wil je dit nooit meer meemaken. Totdat het gevoel van de overwinning op jezelf je meester gaat maken en je beseft dat je binnen 24 uur over de lengte-as van Nederland bent gefietst!  
Zolang je op de mountainbike zit ben je van mening dat deze lijdensweg ergens een einde moet hebben. Maar zodra je dan na zoveel uur in Vaals over de finish komt dan is deze lijdensweg plotseling een uitdaging geworden die hier een wel heel mooi einde heeft. De oud deelnemers van de 2016 editie waren unaniem; dit was een beleving met een heel mooi einde!

Wil je weten hoe wij de Merida Dutch Cross Country van dit jaar georganiseerd en op welke beleving we jou volgend jaar gaan trakteren? Kijk dan eens rustig naar het onderstaande filmpje van de eerste editie van de Merida Dutch Cross Country en kom alvast in de  hebben stemming voor deze unieke uitdaging over de lengte-as van Nederland! 

MTB-Xperience presenteert de Merida Dutch Cross Country 2016